Kırşehir'de zafer haftası fotoğraf sergisiyle başladı
Kırşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Zaferlerin İzinden" fotoğraf sergisi, 30 Ağustos Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında açıldı. Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Büyük Taarruz'un önemini vurguladı.
1 / 8Kırşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Zafer Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Zaferlerin İzinden" adlı bir fotoğraf sergisini Sanat Sokağı'nda sanatseverlerin beğenisine sundu. Genelkurmay Başkanlığı arşivinden alınan tarihi fotoğrafların yer aldığı serginin açılışını Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu yaptı.
2 / 8Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Ekicioğlu, Büyük Taarruz'un Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki kritik rolüne dikkat çekti. Ekicioğlu, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk ordusunun, 26 Ağustos 1922'de Kocatepe'den başlattığı taarruzla Yunan kuvvetlerini yenilgiye uğratarak 9 Eylül'de İzmir'i kurtardığını hatırlattı. Bu zaferin, Kurtuluş Savaşı'nın askeri aşamasını sonlandırdığını ve Mudanya Mütarekesi ile Lozan Barış Antlaşması'na zemin hazırladığını belirtti. Başkan Ekicioğlu, "30 Ağustos Zaferi'ni sadece 'askeri bir zafer' olarak görmek mümkün değil. Bu aynı zamanda millet egemenliği ülküsünün en önemli adımlarından biridir," ifadelerini kullandı.
3 / 8Ekicioğlu, bağımsızlık mücadelesinin kahramanlarını anarak konuşmasını tamamladı. "104 yıl önce Dumlupınar'da yakılan ışık, bugün de yolumuzu ve geleceğimizi aydınlatmaya devam ediyor. Bizler, dün olduğu gibi bugün de özgürlük, bağımsızlık ve millet egemenliğine aynı inançla bağlıyız." diyerek sözlerini sürdüren Başkan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri rahmetle anarken, demokrasi ve özgürlük kahramanlarına şükranlarını sundu ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası