Manisa'daki otobüs kazasında can kaybı 12'ye ulaştı
Manisa'da bir otobüs kazasında 12 kişi yaşamını yitirirken, yaralılardan biri hastanede hayatını kaybetti. Kazaya ilişkin üç şoför gözaltına alındı ve tutuklandı.
1 / 8Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen otobüs kazasında ölü sayısı 12'ye yükseldi. 11 Ekim'de yaşanan olayda, geri manevra yapan bir yolcu otobüsü, arkadan gelen bir TIR ile çarpıştı.
2 / 8Kaza, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun Akhisar Gişeleri mevkisinde saat 11.00 sıralarında gerçekleşti. 16 AED 124 plakalı otobüs, Bursa'dan yolcu alarak Denizli'ye gitmek üzere yola çıkmıştı. Şoför Mehmet Ahular, gişelerden çıkarken girmesi gereken sapağı kaçırdı ve geri manevra yaparken, Hasan Karakaya yönetimindeki 78 YE 166 plakalı kereste yüklü TIR otobüse çarptı.
3 / 8Her iki aracın devrilmesi sonucu 11 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, yaralılardan Zülfiye Arıcı (71) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kazanın ardından, otobüs şoförü ve yedek şoför gözaltına alındı. Yapılan bilirkişi raporunda, otobüs şoförünün geri gitme kusuru ve TIR şoförünün hız sınırlarını aşması nedeniyle kusurlu oldukları belirtildi. Üç şoför, mahkemede tutuklama talebiyle hakim karşısına çıkarıldı.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası