Milletvekili Erdem ile iş takibi pazarlığı ortaya çıktı
Ankara'daki uyuşturucu ve fuhuş soruşturmasında gözaltına alınan Arda Birinci'nin dijital materyallerinde Milletvekili Mustafa Erdem ile 5 milyon dolarlık iş takibi ve para iadesi pazarlığına dair yazışmalar bulundu.
1 / 3Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordine ettiği uyuşturucu ve fuhuş soruşturmasının dördüncü dalgasında gözaltına alınan Arda Birinci'nin dijital incelemelerinde, Yeni Parti Antalya Milletvekili Mustafa Erdem ile çarpıcı yazışmalar tespit edildi.
2 / 3Siber laboratuvarda incelenen dijital materyallerde, Arda Birinci'nin Milletvekili Mustafa Erdem ile Muhittin Böcek lehine Adli Tıp sürecinde 'iş takibi' yapılması amacıyla 5 milyon dolarlık bir ödeme ve bu ödemenin iadesi üzerine bir tartışma yürüttüğü belirlendi. Bu durum, soruşturmanın kapsamını genişletirken, siyasi figürlerin de dahil olduğu iddiaları gündeme getirdi.
3 / 3Yazışmalarda, iddia edilen işin tamamlanamaması üzerine 5 milyon doların iadesi konusunun gündeme geldiği ve taraflar arasında bu konuda bir anlaşmazlık yaşandığına dair ifadeler yer alıyor. Bir yazışmada, Mustafa Erdem'e hitaben "Sayın Vekilim beni dolandırdın, 5 milyon dolar için" şeklinde bir mesajın bulunduğu belirtiliyor. Ayrıca, Arda Birinci'nin telefonunda bulunan "Bacanaklar" adlı WhatsApp grubundaki diğer yazışmalarda da Mustafa Erdem'in isminin geçtiği görülüyor. Birinci'nin dijital materyallerinde ayrıca Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davası sanığı Ayhan Bora Kaplan ve firari Cengiz Haliç ile görüntülerinin de bulunduğu tespit edildi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası