Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Türkiye'nin milli elektrikli hızlı treninin testlerinde saatte 250 km hıza ulaştığını açıkladı. Trenin yerli ve milli imkanlarla üretildiği, yolcu konforu ve erişilebilirliğinin ön planda tutulduğu belirtildi.
1 / 3Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin ilk milli elektrikli hızlı treninin test süreçlerinde önemli bir başarıya imza attığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, trenin saatte 250 kilometre hıza ulaştığını belirtti.
2 / 3Bakan Uraloğlu, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş. (TÜRASAŞ) tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen hızlı trenin testlerinin planlanan program dahilinde farklı koşullarda devam ettiğini söyledi. Gebze-Eskişehir etabının ardından Eskişehir-Polatlı hattında da önemli bir aşamanın tamamlandığını vurgulayan Uraloğlu, trenin güvenli, konforlu ve yüksek performanslı bir şekilde hizmete sunulabilmesi için titizlikle çalıştıklarını ifade etti.
3 / 38 araçtan oluşan ve 577 yolcu taşıma kapasitesine sahip olan milli tren setinin alüminyum gövdeli olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, trenin otomatik tren durdurma sistemi, elektromekanik yolcu kapıları, tam otomatik iklimlendirme, yangın ihbar ve bilgilendirme sistemleri ile donatıldığını açıkladı. Özellikle 'Tren Kontrol ve Yönetim Sistemi' ile 'Cer Sistemi'nin ASELSAN iş birliğiyle tamamen yerli ve milli olarak tasarlandığını vurgulayan Uraloğlu, yolcuların ihtiyaçlarını karşılayacak otomatlar ve mutfak bölümlerinin yanı sıra engelli vatandaşlar için özel bölmeler ve asansörlerin de bulunduğunu ekledi. Trenlerin, yüksek konfor ve inovasyonla mevcut ve gelecekteki ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlandığını sözlerine ekledi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası