MKE, güvenlik güçlerine silah ve mühimmat teslim etti
MKE, ağustos ayında Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerine MPT-76 tüfeği, çeşitli mühimmatlar ve roket sistemleri teslim ettiğini duyurdu. Yatırımlarla üretim kapasitesini artıran MKE, savunma sanayiine katkı sağlamaya devam ediyor.
1 / 3Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE), ağustos ayında Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer güvenlik birimlerine önemli miktarda silah ve mühimmat teslimatı yaptığını duyurdu. Bu teslimatlar, ülkenin savunma sanayii alanındaki tam bağımsızlık hedefine ulaşma yolunda atılan adımların bir parçasını oluşturuyor.
2 / 3MKE'nin açıklamasına göre, 1,5 milyar dolarlık bir yatırım programı kapsamında hayata geçirilen yeni üretim hatları ve modernizasyon çalışmaları, şirketin üretim kapasitesinde gözle görülür bir artış sağladı. Enerjik malzemeler, mühimmat, silah sistemleri, roket teknolojileri ve uçak bombaları gibi geniş bir ürün yelpazesinde kapasite artışına gidildi. Bu sayede, son bir ay içinde güvenlik güçlerine ve iş ortaklarına yüklü miktarda ürün sevkıyatı yapılarak ülke savunmasına katkıda bulunuldu.
3 / 3Son bir ayda yapılan teslimatlar arasında MPT-76MH milli piyade tüfeği, çeşitli kalibrelerde fişekler (5,56 mm ve 9 mm), 25 mm ve 120 mm havan mühimmatı, 81 mm havan mühimmatı, 107 mm ve 122 mm roket mühimmatı, 155 mm obüs mühimmatı modüler barut sistemi, 155 mm mühimmat fünyesi ve JMK Bora-12 keskin nişancı tüfeği yedek parçaları bulunuyor. Ayrıca savunma sanayii ortaklarına SR10 ve 'Nefes' gaz maskeleri, Fırtına obüs ekipmanları ve 107 mm roket tapaları da teslim edildi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası