Muş'ta kayıp çobanın izi 3 gündür aranıyor: Telefonu çeşme başında bulundu
Muş'ta 3 gündür aranan çoban Mizgin Balıkçı'nın kayboluşu gizemini koruyor. En son çeşme başında bulunan telefonu ve ailesinin beyanları, arama çalışmalarını karmaşık hale getiriyor.
1 / 9Muş'ta yakınlarının haber alamadığı ve kayıp başvurusunda bulunduğu çoban Mizgin Balıkçı (31) için başlatılan arama çalışmaları, bölge halkının da desteğiyle 3 gündür aralıksız devam ediyor. Balıkçı'nın son görüldüğü yer ve bıraktığı eşyalar, gizemini koruyor.
2 / 9
3 / 9Olay, Bulanık ilçesine bağlı Erentepe beldesinde yaşayan Mizgin Balıkçı'nın, yaklaşık 10 gün önce çobanlık yapmak üzere Muş merkeze 47 kilometre uzaklıktaki Gündoğan köyüne gelmesiyle başladı. Köydeki bir aileye ait sürüyü otlatan Balıkçı, 11 Haziran Perşembe günü gece saatlerinde kaldığı evin önündeki çeşmeye yüzünü yıkamak için çıktıktan sonra bir daha geri dönmedi. Balıkçı'nın eve dönmemesi üzerine yapılan kontrollerde, cep telefonunun çeşmenin yanında terk edilmiş halde bulunduğu anlaşıldı. Yakınlarının kendisine ulaşamaması üzerine jandarmaya kayıp başvurusunda bulunuldu.
4 / 9
5 / 9AFAD ve jandarma ekipleri, bölge halkının da gönüllü katılımıyla 3 gündür süren kapsamlı bir arama çalışması yürütüyor. Ancak bugüne dek Mizgin Balıkçı'ya dair herhangi bir iz veya ipucuna rastlanmadı. Köylüler, çobanın akşam dışarı çıktığını ve bir daha dönmediğini belirtirken, ailesinden alınan bilgilere göre Balıkçı'nın bir rahatsızlığı olduğu ve namaz kılmak için Adıyaman Menzil'e gittiği yönünde bilgiler mevcut. Sürü sahipleri ise Balıkçı'nın işe başlayalı henüz 10 gün olduğunu ve kaybolduğu gece yarım saat içinde dönmeyince durumun fark edildiğini aktardı. Cep telefonunun çeşme başında bulunması, olayın gizemini daha da artırıyor.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası