3 Fotoğraf

Oktay: Avrupa, Türkiye'yi stratejik ortak görmeli

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Avrupa'nın Türkiye'yi stratejik ortak olarak görmesi gerektiğini belirtti. Berlin'deki toplantıda konuşan Oktay, güvenlik ve ekonomi alanlarında tutarlı bir yaklaşım çağrısı yaptı.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 3 Oktay: Avrupa, Türkiye'yi stratejik ortak görmeli 1
    TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Avrupa'nın Türkiye'yi bir tampon bölge değil, "hayati ve stratejik bir Avrupa ortağı" olarak görmesi gerektiğini belirtti.
  2. 2 / 3 Oktay: Avrupa, Türkiye'yi stratejik ortak görmeli 2
    Oktay başkanlığındaki bir komisyon heyeti, Almanya'nın başkenti Berlin'de Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) ve Alman Yakın ve Orta Doğu Derneği (NUMOV) tarafından düzenlenen "Türkiye-Almanya İlişkilerinde Ortak Bir Dış Politika Gündeminin Güçlendirilmesi: Parlamenter Diplomasinin Rolü" başlıklı yuvarlak masa toplantısına katıldı. Toplantıda, iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve stratejik ilişkilerin geliştirilmesi üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, milletvekilleri Derya Bakbak, Talih Özcan, Semra Çağlar Gökalp ve İsmail Özdemir de katıldı.
  3. 3 / 3 Oktay: Avrupa, Türkiye'yi stratejik ortak görmeli 3
    Fuat Oktay, küresel gelişmeler ışığında Türk-Alman ilişkilerinin daha ileri bir seviyeye taşınmasının önemine değinerek, Türkiye ve Almanya'nın NATO müttefikleri olarak Avrupa'nın güvenliği konusunda ortak sorumluluk taşıdığını ifade etti. Türkiye'nin askeri kapasitesi ve savunma sanayisinin iki ülke arasında yeni iş birliği fırsatları sunduğunu belirten Oktay, ortak savunma üretimi, hava ve füze savunma sistemleri ile insansız teknolojiler gibi alanlarda Almanya için önemli fırsatlar olduğunu söyledi. Oktay, "Avrupa, Türkiye’yi bir tampon bölge olarak değil hayati, stratejik bir Avrupa ortağı olarak görmelidir" dedi.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş