On binler Ata’ya yürüdü: Özgür Özel liderliğinde Anıtkabir’de birlik vurgusu
CHP lideri Özgür Özel öncülüğünde on binlerce vatandaş, bayramlaşma sonrası Anıtkabir'e yürüdü. Ata'nın huzurunda birlik ve beraberlik mesajları verildi, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe okundu.
1 / 28CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bayramlaşma programının ardından on binlerce vatandaşla birlikte Anıtkabir'e anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirdi. Güvenpark'ta başlayan coşkulu kalabalık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıkarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.
2 / 28Özel'in çağrısıyla Güvenpark'ta toplanan halk, sabahın erken saatlerinden itibaren alana akın etti. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı programda, çeşitli pankartlar ve dövizler dikkat çekti. "Çare Kurultay", "Adalet sarayın değil, halkın temelidir" gibi sloganların yükseldiği alanda, vatandaşlar hem Özgür Özel'in konuşmasını dinledi hem de bayraklarıyla alana renk kattı. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik'in programda yer alamaması üzerine gönderdiği maketi de dikkatlerden kaçmadı.
3 / 28Mitingin ardından başlayan Anıtkabir yürüyüşü, Güvenpark'tan Anıtkabir'e kadar 2.2 kilometrelik bir coşkuyla devam etti. Polis barikatlarının yıkılmasıyla on binlerce vatandaş, Özgür Özel'in arkasında Anıtkabir'e giriş yaptı. Mozoleye çelenk konulması sırasında yaşanan kısa bir prosedürel engel aşılırken, İstiklal Marşı, Andımız ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi hep bir ağızdan okundu. Özgür Özel, ziyaretin ardından İsmet İnönü'nün kabrini de ziyaret ederek, "Bu memleketi bizler kurtaracağız Paşam hiç merak etme" sözleriyle tarihi bir mesaj verdi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası