Orman yangını sonrası çevrede çöp toplama etkinliği
Balıkesir'de çıkan orman yangınının ardından, ünlü isimlerin de katıldığı bir çevre temizliği etkinliği düzenlendi. Vatandaşlar, doğanın korunması ve yangın riskine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla çöp topladı.
1 / 4Balıkesir'in Gömeç ilçesinde çıkan ve geniş bir alana yayılan orman yangınının ardından, bölge halkı ve gönüllüler tarafından çevre temizliği etkinliği düzenlendi. 29 Temmuz'da başlayıp 1 Ağustos'ta kontrol altına alınan yangında zarar gören orman ve tarım arazileri için doğanın korunmasına dikkat çekildi.
2 / 4Bağyüzü Mahallesi'nde gerçekleştirilen bu farkındalık çalışmasına, sinema oyuncuları Zerrin Nişancı, Elif Kaynak, Gülden Karabulak ve 'Ağaç Adam' olarak bilinen Deniz Seçer öncülük etti. Ayvalık, Altınova ve Bağyüzü'nden yaklaşık 60 kişinin katıldığı etkinlikte, gönüllüler iki farklı güzergahta yürüyerek çevredeki çöpleri topladı.
3 / 4Etkinlik kapsamında, köy içi ve çevresindeki yollar boyunca yürüyen katılımcılar, iki çöp taksisi dolusu atığı topladı. Bu çalışma ile hem yangın tehlikesinin ardından zarar gören doğal alanların korunması gerektiği vurgulandı hem de ormanlık bölgelerde çevre temizliğinin önemi hatırlatıldı. Etkinliğe katılan sinema oyuncusu Zerrin Nişancı, bu tür farkındalık çalışmalarının önemine değinerek, “Tek başına yapılacak hiçbir şey yok” dedi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası