3 Fotoğraf

Özel eğitime mesleki beceri desteği: MEB'den kapsamlı proje

MEB, UNICEF iş birliğiyle 'Özel Eğitimde Mesleki Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi'ni tanıttı. Proje, depremden etkilenen illerdeki özel eğitim okullarının kurumsal kapasitesini artırarak öğrencilere mesleki beceriler kazandırmayı amaçlıyor.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 3 Özel eğitime mesleki beceri desteği: MEB'den kapsamlı proje 1
    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmek ve toplumsal hayata daha etkin katılımlarını sağlamak amacıyla 'Özel Eğitimde Mesleki Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi'ni hayata geçirdi. Ankara'da Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla tanıtılan proje, UNICEF'in de desteğiyle özel eğitim okullarının kurumsal kapasitesini artırmayı hedefliyor.
  2. 2 / 3 Özel eğitime mesleki beceri desteği: MEB'den kapsamlı proje 2
    Proje, özellikle 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen 11 ildeki ortaöğretim kademesinde mesleki eğitim veren özel eğitim okullarına odaklanıyor. Bu kapsamda, 20 farklı meslek öğretim programı, atölye standartları, öğretmen kılavuzları, öğrenci etkinlik kitapları ve mesleki gelişim programları gibi zengin içerikler hazırlandı. Ayrıca, okul-sektör iş birliğini güçlendirmek amacıyla 7 bölgede Mesleki Özel Eğitim Mükemmeliyet Merkezleri (MÖZEM) kuruldu. 778 meslek öğretmeni de özel eğitim alanındaki yeterliliklerini artırmak üzere eğitimden geçirildi.
  3. 3 / 3 Özel eğitime mesleki beceri desteği: MEB'den kapsamlı proje 3
    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, programda yaptığı konuşmada, özel eğitimin kendileri için her zaman bir öncelik alanı olduğunu vurguladı. Tekin, "Her insanın bir özel yönü vardır. Her insanın eksikleri vardır. Bizim baktığımız perspektiften herkes özel eğitime ihtiyaç duyan bireydir." dedi. Projenin en kritik unsurlarından biri olan atölyelerin, öğrencilerin kendilerine dair kanaatlerini değiştiren, sabır, dikkat, özgüven ve meslek ahlakı gibi değerleri kazandıran alanlar olduğunu belirtti. Bu atölyelerin, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin hayata geçiş provası niteliğinde olduğunu sözlerine ekledi. Bakan Tekin, ayrıca Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile uyumlu olarak yürütülen bu projenin, sahadan gelen geri bildirimlerle şekillendiğini ve meslek alanlarının güncellenerek yeni alanların da sisteme dahil edildiğini ifade etti. MÖZEM'lerin Gaziantep, Malatya, Bursa, Konya, Çorum, Kütahya ve Antalya'da faaliyete geçtiği bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş