Özgür Özel'den Çarpıcı Açıklamalar: 'Bu rezilliği yapacak alan açtığımız için büyük sıkıntı içindeyim
CHP lideri Özgür Özel, Çanakkale mitinginde kirli savaşlara ve bazı rezilliklere alan açıldığı için duyduğu utancı dile getirerek, milletten özür diledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Çanakkale'de düzenlenen 100. mitingde yaptığı konuşmada, yaşanan bazı olaylar karşısında duyduğu utancı ve sıkıntıyı dile getirdi.
KİRLİ SAVAŞ VE UTANÇ VERİCİ OLAYLAR
Özel, "O görüntüler adına ben milletimden utandım. Bu rezillikler olduğu için milletimden özür diliyorum. Maalesef bu kadar kirli bir savaşta bunlara bu rezilliği yapacak bir alan açtığımız için büyük sıkıntı içindeyim" ifadelerini kullanarak, bazı olayların kabul edilemez olduğunu vurguladı. Konuşmasında Çanakkale'nin tarihsel önemine değinen Özel, CHP iktidarında Çanakkale Köprüsü'nün Çanakkalelilere ücretsiz olacağını müjdeledi.
İRAN SAVAŞI VE EKONOMİK UYARILAR
Uluslararası gelişmelere de değinen Özel, İran'a yapılan müdahaleyi lanetlediklerini belirtti. Netanyahu ve Trump'ı eleştiren Özel, savaşın ekonomik etkilerine dikkat çekerek, petrol fiyatlarındaki artışın Türkiye ekonomisine yansımaları ve mazotun KDV'sinin düşürülmesi gerektiğini söyledi. Çiftçilere yönelik mazot ve gübre desteklerinin yetersiz olduğunu belirten Özel, çiftçi kredilerinin faizlerinin silinmesi ve ana paranın taksitlendirilmesi çağrısında bulundu.
'GEREĞİNİ YAPMAYA HAZIRIM'
Son olarak, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'a yönelik yapılan operasyon ve ortaya çıkan görüntülerle ilgili konuşan Özel, "O konuda sorumluluğumuz neyi gerektiriyorsa yaparız" diyerek, devletin emanetindeki özel hayat görüntülerinin yayılmasına tepki gösterdi. Yaşananlar nedeniyle milletten özür dilediğini yineleyen Özel, üzerine düşen sorumluluğu üstlenmeye ve gereğini yapmaya hazır olduğunu belirtti.

