6 Fotoğraf

Pazarda yaz meyveleri el yakıyor

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde semt pazarında yaz meyvelerinin yüksek fiyatları vatandaşı isyan ettirdi. Kilosu 250 liraya kadar çıkan meyveleri alamayan vatandaşlar, sadece bakıp geçmek zorunda kaldıklarını belirtiyor.
ANKA
ANKA
0
  1. 1 / 6 Pazarda yaz meyveleri el yakıyor 1
    Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki semt pazarında vatandaşlar, kilosu 100 ila 250 liraya kadar çıkan yaz meyvelerinin yüksek fiyatlarından şikayetçi. Pazara gelen birçok kişi, meyvelere bakıp geçmek zorunda kaldıklarını dile getiriyor.
  2. 2 / 6 Pazarda yaz meyveleri el yakıyor 2
    Emekli bir vatandaş, "Artık alım gücümüz kalmadı. Motora mazot koyamıyoruz, tarlamıza gidemiyoruz. Sadece bakıp geçiyoruz. Kilosu 100 liradan başlayan, hatta 200 liraya kadar çıkan yaz meyvelerini almak imkansız hale geldi," diyerek durumu özetledi. Başka bir emekli ise pazardaki insanların büyük bir kısmının sadece seyretmek için geldiğini, alım yapma imkanının kalmadığını belirtti.
  3. 3 / 6 Pazarda yaz meyveleri el yakıyor 3
    Ev kadınları da benzer sorunları yaşıyor. Bir vatandaş, "Fiyatını soruyoruz, dönüp başka tezgaha geçiyoruz. Mecburiyetten bakıyoruz sadece," dedi. Pazarcı esnafı da durumdan nasibini almış görünüyor. Bir esnaf, "Yerli bamyayı 100-200 liradan satıyoruz ama alan yok. Milletin cebinde para yok, maaşlar düşük. Yarım kilo bile alamıyorlar," şeklinde konuştu. Fiyatların yüksekliğinin hem üreticiyi hem de tüketiciyi zorladığı anlaşılıyor.
  4. 4 / 6 Pazarda yaz meyveleri el yakıyor 4
  5. 5 / 6 Pazarda yaz meyveleri el yakıyor 5
  6. 6 / 6 Pazarda yaz meyveleri el yakıyor 6

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş