9 Fotoğraf

Rize'de yürekleri ağza getiren anlar: Yurt inşaatı kazısı kabusa döndü, binalar tahliye edildi

Rize'de yurt inşaatı temel kazısı sırasında istinat duvarı ve yol çöktü; 3 bina tahliye edildi, can kaybı yaşanmadı. Şehit kabri güvende.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 9 Rize'de yürekleri ağza getiren anlar: Yurt inşaatı kazısı kabusa döndü, binalar tahliye edildi 1
    Rize'de devam eden bir yurt inşaatı projesinde yaşanan talihsiz olay, bölge halkını tedirgin etti. Akşam saatlerinde İslampaşa Mahallesi'nde meydana gelen olayda, yurt inşaatının temel kazısı sırasında hem istinat duvarı hem de üst kısmından geçen Şehitler Çeşmesi Sokağı'nın bir bölümü çöktü.
  2. 2 / 9 Rize'de yürekleri ağza getiren anlar: Yurt inşaatı kazısı kabusa döndü, binalar tahliye edildi 2
    Neyse ki, yaşanan bu çökme olayında herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Ancak, olası bir tehlikeye karşı ekipler hızla harekete geçti. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis, itfaiye ve AFAD ekipleri, bölgede güvenlik önlemleri aldı. Doğal gaz akımı kesilerek olası bir facianın önüne geçildi. Toprak hareketliliğinin devam etmesi riski nedeniyle, sokak üzerindeki biri atıl olmak üzere toplam üç bina tedbir amaçlı boşaltıldı. Tahliye edilen vatandaşlar, geceyi geçirmeleri için kamu misafirhanelerine yerleştirildi. Bölgedeki incelemeler ve güvenlik çalışmaları sürüyor.
  3. 3 / 9 Rize'de yürekleri ağza getiren anlar: Yurt inşaatı kazısı kabusa döndü, binalar tahliye edildi 3
    Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk, olay yerinde yaptığı incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, 1000 kişilik yurt inşaatı çalışmaları sırasında duvarda çökme meydana geldiğini belirtti. Öztürk, "Elhamdülillah hiçbir yaralımız yok. Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda AFAD, Çevre ve Şehircilik ile doğal gaz ekipleri anında olaya müdahale etti. Üst kısımda bulunan binaları, oluşabilecek bir riske karşı tedbiren boşaltıyoruz. Vatandaşlarımızı kamu misafirhanelerine alacağız" dedi. Öztürk ayrıca, bölgedeki bir şehit kabrinin durumuna da değinerek, "Şehidimizin naaşının bulunduğu kısım aşağıda, zeminde yer alıyor. Orada herhangi bir zarar yok. Çökme sadece üst kısımdaki yolda ve bayrağın bulunduğu alanda meydana geldi. Gerekli kazık sistemi yapıldıktan sonra o yol tekrar eski haline getirilecek, şehidimizin naaşını etkileyen hiçbir olumsuz durum yok" ifadelerini kullandı. Olayın ardından bölge dron ile de görüntülendi.
  4. 4 / 9 Rize'de yürekleri ağza getiren anlar: Yurt inşaatı kazısı kabusa döndü, binalar tahliye edildi 4
  5. 5 / 9 Rize'de yürekleri ağza getiren anlar: Yurt inşaatı kazısı kabusa döndü, binalar tahliye edildi 5
  6. 6 / 9 Rize'de yürekleri ağza getiren anlar: Yurt inşaatı kazısı kabusa döndü, binalar tahliye edildi 6
  7. 7 / 9 Rize'de yürekleri ağza getiren anlar: Yurt inşaatı kazısı kabusa döndü, binalar tahliye edildi 7
  8. 8 / 9 Rize'de yürekleri ağza getiren anlar: Yurt inşaatı kazısı kabusa döndü, binalar tahliye edildi 8
  9. 9 / 9 Rize'de yürekleri ağza getiren anlar: Yurt inşaatı kazısı kabusa döndü, binalar tahliye edildi 9

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş