1 / 9İzmir'de yaşayan 28 yaşındaki Batuhan Taş, sağ ayağı protez olmasına rağmen başladığı kürek sporunda büyük başarılar elde etti.
2 / 9Batuhan, 6 ay önce başladığı kürek sporunda Türkiye Salon Kürek Şampiyonası'nda birinci olup, Büyükler Türkiye Kupası Kürek Yarışları'nda 2 çiftede şampiyonluk yaşamış durumda. En büyük hedefinin 2028 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmek olduğunu belirten Taş, yaşadığı zorlukları aşarak başarı basamaklarını hızla tırmandığını ifade etti.
3 / 9Batuhan, 1,5 yıl önce yaşadığı bunalım sonucu metro önüne atlayarak intihar girişiminde bulundu ve bu olay sonucunda sağ ayağını kaybetti. Zorlu bir tedavi sürecinin ardından tanıştığı kürek sporu, ona yeni bir hayat sundu. Bu süreçte, Türkiye şampiyonu olmanın verdiği motivasyonla kendine olan inancını yeniden kazandı.
4 / 9Batuhan, yarışmalardan altın madalya ile dönmeyi hedeflediğini belirtirken, destek ihtiyacının da altını çizdi. İzmir Kürek Kulübü'nün antrenörü Çağlar Tunçay, Batuhan'ın gösterdiği başarıların kendilerini gururlandırdığını ve uluslararası arenada da başarılı olacağına inandıklarını söyledi. Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Metin Çınar ise Batuhan'ın başarılarının kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası