1 / 8Kocaeli merkezli 30 ilde gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonunda, sahte araç kiralama siteleri üzerinden vatandaşı dolandırdığı tespit edilen 78 şüpheliden 44'ü tutuklandı.
2 / 8Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, şüphelilerin sahte internet siteleri kurarak araç kiralama ilanları paylaştıkları belirlendi. Bu siteler üzerinden vatandaşlardan kapora ve ürün bedeli adı altında para talep eden dolandırıcılar, yabancı uyruklu kişiler adına açılan hatlar üzerinden ‘call center’ yöntemiyle iletişim kuruyordu. Toplamda 102 milyon 537 bin 630 TL'lik bir işlem hacmi tespit edildi.
3 / 812 Mayıs'ta Kocaeli merkezli olarak 30 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, gözaltına alınan 78 şüphelinin işlemleri Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'nde tamamlandı ve daha sonra Gebze Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkeme tarafından 44 şüpheli tutuklanırken, 29'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firari olan 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası