Samsun’da uzay yarışı başladı: 48 saatte geleceği tasarlıyorlar
Samsun Üniversitesi’nde düzenlenen Astro Hackathon’da gençler, 48 saat boyunca uzay ve teknoloji odaklı projeler geliştirmek için yarışıyor. Türkiye Uzay Ajansı’nın desteklediği etkinlikte hedef, yenilikçi fikirlerle milli uzay vizyonuna katkı sağlamak.
1 / 7Samsun Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Astro Hackathon yarışması başladı. Türkiye Uzay Ajansı’nın organize ettiği etkinlik, gençlerin uzay ve teknoloji alanındaki yeteneklerini ortaya koymayı hedefliyor.
2 / 7Yarışmanın Yerel Lideri Mustafa Karakaş, organizasyonun gençlerin potansiyelini keşfetmeleri açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti.
3 / 728-29 Mart tarihlerinde Ballıca Kampüsü’nde gerçekleştirilen yarışmada, üniversite öğrencileri ve girişimciler 48 saat boyunca belirlenen konular üzerine yoğunlaşıyor. Katılımcılar, kısa sürede yenilikçi projeler geliştirerek jüri karşısına çıkacak.
4 / 7
5 / 7Karakaş, etkinliğin yalnızca bir yarışma olmadığını vurgulayarak, gençlerin teknik bilgi ve becerilerini geliştirdiğini ifade etti. Takım çalışmasının ön planda olduğu organizasyonda, katılımcılar önemli bir deneyim kazanıyor.
6 / 7
7 / 7Yarışma sonunda dereceye giren ilk üç ekip, Türkiye finalinde Samsun’u temsil etme hakkı kazanacak. Bu süreçte ortaya çıkan projelerin, Türkiye’nin uzay ve teknoloji hedeflerine katkı sunması bekleniyor.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası