6 Fotoğraf

Sapanca'da sel sonrası köprüye alternatif yol açıldı

Sapanca'da selden zarar gören Yanık Köprüsü'ne alternatif güzergah açıldı. Köprünün yenileme çalışmaları 3,5 ay sürecek; ağır tonajlı araçlar için farklı yollar gösterildi.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 6 Sapanca'da sel sonrası köprüye alternatif yol açıldı 1
    Sakarya'nın Sapanca ilçesinde, şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde hasar gören Yanık Köprüsü'nün yerine geçici bir alternatif yol trafiğe açıldı. Köprünün tamamen yenilenmesi için çalışmaların yaklaşık 3 buçuk ay sürmesi bekleniyor.
  2. 2 / 6 Sapanca'da sel sonrası köprüye alternatif yol açıldı 2
    Bölgede etkili olan sağanak yağışlar sonucu Yanık Deresi'nin taşmasıyla meydana gelen sel, Sapanca-İzmit kara yolu üzerindeki Yanık Köprüsü'nün her iki tarafında da hasara yol açtı. Bu durum üzerine köprü, hem araç hem de yaya trafiğine kapatılmak zorunda kalındı. Bölge halkının ulaşımı için düşünülen ve Yanık Mahallesi'nin içinden geçen Meşelik Köprüsü de yıkımın ardından kullanılamaz hale geldi. Ayrıca, Sapanca-Maşukiye bağlantı yolu üzerindeki demir yolu altındaki bir köprüde de kısmi çökme tespit edildi.
  3. 3 / 6 Sapanca'da sel sonrası köprüye alternatif yol açıldı 3
    Yıkılan Meşelik Köprüsü'nün onarılmasıyla oluşturulan yeni alternatif güzergah, sadece küçük tonajlı araçların geçişine izin veriyor. Ağır vasıtaların bu yolu kullanması yasaklanırken, bu araçlar için farklı alternatif güzergahlar belirlendi. İzmit'e gitmek isteyen sürücüler, Yanık Camisi'nin sağından inerek Meşelik Köprüsü'ne ulaşabilecek ve yönlendirme tabelalarını takip ederek tekrar Sapanca-İzmit kara yoluna bağlanabilecek. Sapanca yönüne seyredecek sürücüler ise Yanık Köprüsü mevkisinden sola dönerek Meşelik Köprüsü'nü kullanıp Mantar Fabrikası önünden İzmit Caddesi'ne ulaşım sağlayabilecek.
  4. 4 / 6 Sapanca'da sel sonrası köprüye alternatif yol açıldı 4
    Hasar gören Yanık Köprüsü'nde yapılan ilk incelemeler sonucunda, köprünün yeniden inşasının yaklaşık 3 buçuk ay süreceği öngörülüyor. Yeni köprünün, açık ayak sistemiyle inşa edileceği bilgisi paylaşıldı.
  5. 5 / 6 Sapanca'da sel sonrası köprüye alternatif yol açıldı 5
  6. 6 / 6 Sapanca'da sel sonrası köprüye alternatif yol açıldı 6

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş