Sarıkamış’ta 350 antrenör adayı eğitimini başarıyla tamamladı
Sarıkamış'ta düzenlenen antrenörlük kursunu başarıyla tamamlayan 350 kursiyer, sertifikalarını aldı ve Türk sporuna katkı sunma hedefinde olduklarını belirttiler.
1 / 9Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen 'Alp Disiplini, Snowboard Antrenörlük ve Kayak Öğreticiliği Kursu' sona erdi. 5 gün süren yoğun eğitim programını başarıyla tamamlayan 350 kursiyer, sertifika almaya hak kazandı.
2 / 9
3 / 9Türkiye Kayak Federasyonu'nun 2025-2026 faaliyet programında yer alan kurs, Sarıkamış Kayak Merkezi’nde 1 Nisan’da başladı. Farklı illerden gelen kursiyerler, Alp disiplini 1, 2 ve 3’üncü kademe ile bütünleme, snowboard ve kayak öğreticiliği branşlarında eğitim aldılar. Eğitimler hem teorik hem de pratik olarak gerçekleştirildi. Merkezi pistlerinde yapılan uygulamalı eğitimlerde kursiyerler, tekniklerini geliştirme fırsatı buldular.
4 / 9
5 / 9Snowboard Milli Takım Başantrenörü Serdar Özger, kursun oldukça verimli geçtiğini belirterek, antrenör eğitiminin önemine dikkat çekti. Özger, altyapıda yanlış öğrenilen tekniklerin üst seviyede düzeltmesinin zor olduğunu vurgulayarak, antrenör eğitimine büyük önem verdiklerini ifade etti. Kursiyerlerden Himmet Bozyel ise, edindikleri deneyimle Türk sporuna katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Eğitimin son günü, kayak merkezinin zirvesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla kutlandı.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası