Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Şarköy'de yenilenen Cumhuriyet Meydanı, Özgürlük Parkı ve Türkan Bebek Parkı'nı hizmete açtı. Başkan Yüceer, ilçeye yapılan yatırımları ve geleceğe yönelik projeleri tanıttı.
1 / 8Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Şarköy ilçesinde yenilenen Cumhuriyet Meydanı ile yapımı tamamlanan Özgürlük Parkı ve Türkan Bebek Parkı'nı hizmete sundu. Toplam 9 bin 430 metrekarelik alanda gerçekleştirilen çalışmalarla bölgeye modern bir meydan, yeşil alanlar, çocuk oyun ve spor alanları kazandırıldı.
2 / 8Açılış töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Şarköy'ün daha fazla bu tür yaşam alanlarına ihtiyacı olduğunu belirterek, çalışmaların devam edeceğinin sinyalini verdi. Yüceer, göreve geldikleri günden bu yana ilçede yapılan hizmetlere değinirken, Mürefte TEK Oteli, kreş, itfaiye istasyonu ve TEK Market gibi yatırımların tamamlandığını hatırlattı. Ayrıca, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemine vurgu yaparak, güçlendirilen itfaiye istasyonlarının önemini vurguladı.
3 / 8Başkan Yüceer, Mürefte, Eriklice ve Hoşköy sahillerinin temiz, güvenli ve hizmet kalitesi yüksek alanlar haline getirilmesi için çalıştıklarını ifade etti. Sahillerde tuvalet, duş ve şezlong gibi donatıların bulunduğunu belirtti. İskele konusundaki taleplerin de takip edildiğini ve en kısa sürede tahsisinin alınarak düzenleneceğini söyledi. Uçmakdere yolunda yaşanan heyelan sonrası tamamlanan Gaziköy-Uçmakdere yolunun projesinin de hazırlandığını ve önümüzdeki yıl tamamlanmasının hedeflendiğini ekledi. Yolların ve kaldırımların da Şarköy'e yakışır hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.
4 / 8Şarköy'ün sekiz mavi bayraklı plajıyla Marmara Denizi'ne kıyısı olan iller arasında en çok mavi bayrağa sahip il konumunda olduğunu belirten Yüceer, bu sayıyı artırmayı hedeflediklerini söyledi. Tarım ve hayvancılık alanında zeytin, balıkçılık ve üzüm üreticilerine desteklerin devam ettiğini, mazot, yem, fidan ve fide desteklerinin sürdüğünü aktardı. TEK Marketler aracılığıyla yerel üreticiden alınan ürünlerin işlenerek halka sunulduğunu, kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin de bu marketlerde yer aldığını belirtti. Altyapı yatırımlarına da büyük önem verdiklerini, içme suyu hatlarının yenilenmesi, kayıp-kaçakla mücadele, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları gibi konularda seferberlik ilan ettiklerini söyledi. Suda yüzde 50 indirim yapıldığını ve kiralama döneminin sona erdirilerek yaklaşık 500 araç alındığını ifade etti. Yüceer, verdikleri her hizmetin vatandaşların vergilerinden karşılandığını ve israftan kaçınılarak kaynakların doğru kullanıldığını vurguladı.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası