Savunma sanayi ihracatında yeni bir dönem: Aylık 1 milyar dolar
Prof. Dr. Haluk Görgün, 'Future AI Summit'26'da Türkiye'nin savunma sanayi ihracatının aylık 1 milyar dolara ulaştığını açıkladı ve yapay zekanın önemine dikkat çekti.
1 / 8İstanbul'da, MENA bölgesinin önemli yapay zeka zirvelerinden biri olan 'Future AI Summit'26, Bahçeşehir Üniversitesi'nin ev sahipliğinde başladı. Açılış konuşmasını yapan Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, "Bir haftada 240 milyon dolar, ayda 1 milyar dolar civarı savunma sanayi ihracatı yapıyoruz" açıklamasında bulundu.
2 / 8Zirve, yapay zeka ile insan zekasının entegrasyonuna dair önemli mesajlar içeriyor. Yapay zeka destekli Lucia'nın açılışta yaptığı konuşmada, "Artık yeni bir çağdayız. Bu çağda zeka tek başına çalışmıyor, paylaşılması gerekiyor" dedi. Prof. Dr. Görgün, yapay zekanın insanı insan yapan değerlerin merkezinde kalması gerektiğini vurguladı.
3 / 8Görgün, Türkiye'nin savunma sanayi ihracatının 20 yıl içinde 50 kat arttığını belirterek, "20 yıl önce yılda 240 milyon dolar olan savunma sanayi ihracatı, artık bir haftada gerçekleştiriliyor" dedi. Gençlerin bu alandaki katkısına da dikkat çekerek, teknoloji alanında aktif rol almalarını önerdi. Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Hüseyin Yücel de yapay zekanın gelecekteki stratejik önemine vurgu yaptı.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası