9 Fotoğraf

Şiddetli yağmur evini yıktı, hayırseverler yeni yuvayı kurdu

Yüksekova'da yağmurda evi yıkılan Abdurrahman Bayram'a, 'Dünyada Son Umut Derneği' bir yıllık kira ve beyaz eşya desteğiyle yeni bir ev temin etti.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 9 Şiddetli yağmur evini yıktı, hayırseverler yeni yuvayı kurdu 1
    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şiddetli yağışlar sonucu kerpiç evi yıkılan Abdurrahman Bayram ve ailesi, bir derneğin desteğiyle yeni bir eve kavuştu.
  2. 2 / 9 Şiddetli yağmur evini yıktı, hayırseverler yeni yuvayı kurdu 2
    İlçede etkili olan sağanak yağış, Eski Kışla Mahallesi'nde yaşayan 72 yaşındaki Abdurrahman Bayram'a ait iki katlı kerpiç evde büyük hasara neden oldu. Yağışın ardından yatak odasının tavanı ve duvarları çöken evin bazı bölümleri kullanılamaz hale geldi. Bayram, eşini tedavi için Van'a götürdüğü sırada evinin büyük bir kısmının yıkıldığını görünce büyük üzüntü yaşadığını belirtti. Eşyalarını zor kurtardığını söyleyen Bayram, "Eşimi tedavi için Van'a götürmüştüm. İki gün sonra döndüğümde evimin büyük kısmının yıkıldığını gördüm. Hayırsever bir dernek, 1 yıllık ev kiralayıp, beyaz eşyalarını temin etti. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.
  3. 3 / 9 Şiddetli yağmur evini yıktı, hayırseverler yeni yuvayı kurdu 3
    Van merkezli 'Dünyada Son Umut Derneği'nin girişimiyle aile, ilçede kiralanan güvenli bir eve taşındı. Dernek Başkanı Onur Akman, özellikle doğu illerindeki ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırdıklarını dile getirdi. Akman, "Hakkari ve ilçelerinde bugüne kadar birçok aileye ulaştık. Yüksekova'da yaklaşık 12 aileye, 1 yıllık kira ve beyaz eşya desteğinde bulunduk. Görünen kısmın arkasında bağışları ile destek olan çok sayıda hayırsever var. Bu ailemizin evi, yağış nedeniyle yıkılmıştı. Ziyaret ederek yeni bir eve yerleştirdik" şeklinde konuştu.
  4. 4 / 9 Şiddetli yağmur evini yıktı, hayırseverler yeni yuvayı kurdu 4
  5. 5 / 9 Şiddetli yağmur evini yıktı, hayırseverler yeni yuvayı kurdu 5
  6. 6 / 9 Şiddetli yağmur evini yıktı, hayırseverler yeni yuvayı kurdu 6
  7. 7 / 9 Şiddetli yağmur evini yıktı, hayırseverler yeni yuvayı kurdu 7
  8. 8 / 9 Şiddetli yağmur evini yıktı, hayırseverler yeni yuvayı kurdu 8
  9. 9 / 9 Şiddetli yağmur evini yıktı, hayırseverler yeni yuvayı kurdu 9

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş