Silivri adliyesi karıştı: Yolsuzluk operasyonu sonrası arbede!
Silivri Belediyesi'ndeki yolsuzluk soruşturması kapsamında adliyeye getirilen şüpheliler sonrası arbede yaşandı. Belediye Başkanı Balcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alınmıştı.
1 / 10Silivri Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun da bulunduğu 18 kişi, ifade işlemleri için Silivri Adliyesi'ne getirildi. Soruşturma derinleştikçe, belediyenin iş ve işlemlerinde menfaat temini amacıyla usulsüzlükler yapıldığı, personel alımı, işletme devri, imar ve ruhsat süreçlerinde yolsuzluklar yapıldığı ortaya çıktı. Hatta belediyeye ait bir park alanının düşük bedelle satılarak 21 milyon 522 bin TL kamu zararına yol açıldığına dair bilirkişi raporu da dosyaya eklendi.
2 / 10Bu kapsamda 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme', 'rüşvet', 'irtikap', 'nüfuz ticareti', 'görevi kötüye kullanma' gibi birçok suçlamayla soruşturma başlatıldı. Eş zamanlı operasyonlarda Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yavuz, CHP'li Meclis Üyesi Aykut Batur ve Özel Kalem Müdürü Aşkın K. dahil olmak üzere toplam 18 kişi gözaltına alındı. Bu şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.
3 / 10Savcılıktaki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Naci A. isimli şüphelinin yakınları ile CHP'li bazı meclis üyeleri arasında sözlü başlayan tartışma, kısa sürede büyüyerek fiziksel bir arbedeye dönüştü. Çevik kuvvet ekiplerinin araya girmesiyle olaylar yatıştırılırken, adliye ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. CHP'li Özgür Çelik'in de arbedenin tekrar yaşanmaması için meclis üyelerini belediye binasına yönlendirdiği öğrenildi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası