Şırnak'ta 36 yıl sonra yürek burkan anma: PKK'nın katlettiği 27 can toprağa düştü
Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde 36 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen 27 kişi, mezarları başında anıldı. Vali Ekici, terörün ülkeye verdiği zararları hatırlatarak birlik mesajı verdi.
1 / 8Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi Çevrimli köyünde, tam 36 yıl önce PKK'lı teröristlerin vahşi saldırısında hayatını kaybeden 27 kişi, mezarları başında dualarla anıldı. Bu acı olay, 10 Haziran 1990'da köyde yaşanan ve 12'si çocuk, 7'si kadın olmak üzere toplam 27 masum insanın yaşamını yitirmesiyle hafızalara kazınmıştı.
2 / 8Anma programına Şırnak Valisi Birol Ekici, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Zafer Tombul, Çakırsöğüt Tugay Komutanı Tuğgeneral Şinasi Güçlü, İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak ve ilçe protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından programda Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Ardından şehitlerin kabirleri ziyaret edilerek karanfiller bırakıldı. İlçe Müftüsü İbrahim Canbaş, şehitler için dua etti.
3 / 8Vali Birol Ekici, yaptığı konuşmada, terörün ülkeye verdiği zararlara dikkat çekerek, "Bugün ‘Terörsüz Türkiye'yi yaşamanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Şırnak bir şehitler diyarı. Bu topraklarda görev yaparken şehit düşmüş öğretmenimiz, polisimiz, askerimiz, kamu görevlimiz var. Ancak 1017 kişi de bu topraklardan, çoğu genç ve çocuklar olmak üzere, köylerinde, evlerinde veya nöbet tutarken katledilmişler." dedi. Çevrimli köyü muhtarı ve gazi İbrahim Özbey ise, "Bu vatanın bir avuç toprağını kimseye vermeyeceğiz." diyerek kararlılık mesajı verdi. Güçlükonak Kaymakamı Semih Memiş de, terör saldırısının ilçe hafızasında derin izler bıraktığını vurgulayarak, acıların ortak olduğunu ancak geleceklerinin de ortak olduğunu belirtti.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası