TEKNOFEST Drone Şampiyonası'nın ilk etabı Şırnak'ta başladı. 847 başvuru arasından seçilen 32 takım, hız ve teknik becerilerini sergiliyor. Yarışmanın birincisi World Drone Cup'a katılacak.
1 / 10TEKNOFEST 2026 kapsamında düzenlenen Drone Şampiyonası'nın ilk etabı, Şırnak Şehir Stadyumu'nda başladı. 847 takımın başvurduğu ve elemeler sonucunda belirlenen 32 takımın pilotları, hız, çeviklik ve teknik becerilerini sergilemek üzere yarışıyor.
2 / 10Şampiyonanın ilk etabında, 10 farklı ilden gelen yarışmacılar, FPV sistemine sahip yarış dronlarıyla zorlu bir mücadele veriyor. Pilotların performansı zaman, hız, çeviklik ve engel geçiş başarısı üzerinden değerlendirilecek. Eleme usulü gerçekleştirilen yarışmada, gece etabının da yer alması dikkat çekiyor. Yarışmanın tüm etaplarını başarıyla tamamlayan birincinin, World Drone Cup'ta Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanacağı belirtildi.
3 / 10Açılış programına Vali Birol Ekici, Milli Teknoloji ve Yapay Zeka Genel Müdürü Sadullah Uzun ve diğer protokol üyeleri katıldı. Vali Ekici, Şırnak'ın TEKNOFEST'e en çok başvuru yapan 10 şehirden biri olduğunu vurgulayarak, gençlerin teknolojiye olan ilgisini övdü. Milli Teknoloji ve Yapay Zeka Genel Müdürü Uzun ise, TEKNOFEST'in bilgiyi tüketen değil, üreten bir Türkiye idealinin simgesi olduğunu belirtti. Şampiyonada dereceye giren yarışmacılara toplam 90 bin TL ödül verilecek; birinciye 40 bin TL, ikinciye 30 bin TL ve üçüncüye 20 bin TL verilecek. Şampiyona, 2 gün sürecek ve final turları ile ödül töreniyle sona erecek.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası