Sultangazi'de Anadolu Kültür Festivali devam ediyor
Sultangazi'de düzenlenen Anadolu Kültür Festivali, Kastamonu Tanıtım Günleri ile devam ediyor. Festival, 15 Aralık'a kadar çeşitli etkinliklerle sürecek.
1 / 8Sultangazi Belediyesi ve Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) iş birliğiyle düzenlenen Kastamonu Tanıtım Günleri, 7’nci Siyez ve Yöresel Ürünler Festivali ile renkli anlara sahne oldu.
2 / 8Sultangazi Belediyesi Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen festivale Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Güngören Kaymakamı Ayhan Terbi ve Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun gibi isimlerin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaş katıldı. Başkan Dursun, festivalde yaptığı konuşmada, Anadolu Kültür Festivali'nin geleneksel hale geldiğini ve Sultangazi'nin Anadolu ile birleşme çabalarının önemli olduğunu vurguladı.
3 / 8Dursun, Sultangazi halkının memleketine olan bağlılığını dile getirerek, “Bu güzel ilçe, köklerinden beslenen bir yer” dedi. Ayrıca, toplumsal değişimlerin getirdiği zorluklara dikkat çekerek, bu sorunların üstesinden gelmek için toplumun el birliğiyle hareket etmesi gerektiğini belirtti. Kastamonu'yu özel bir yer olarak tanımlayan Dursun, “Anadolu insanı olarak barış içinde yaşamak için çaba gösteriyoruz” ifadelerini kullandı. Dursun, festivalin 15 Aralık'a kadar süreceğini ve bu süre zarfında Anadolu’nun zengin yeme içme kültürünün tanıtılacağını da sözlerine ekledi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası