1 / 12Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen tarihi Derviş Paşa Camisi, 3 yıl aradan sonra ilk defa namaz kılmak üzere açılacak.
2 / 12
3 / 126 Şubat 2023'te meydana gelen depremler sırasında hasar gören cami, Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alıyor. Minaresi avluya yıkılan caminin çatı ve duvarları da caminin içine düştü. 1865 yılında inşa edilen ve Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyan bu tarihi yapı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edildi.
4 / 12
5 / 12Restorasyon sürecinde, depremde ayakta kalan çatısı, duvarları ve sütunları ile minarenin taşları tek tek sökülüp koruma altına alındı. Bilim kurullarının tavsiyeleri doğrultusunda restore edilen cami, en son 5 Şubat 2023'te kılınan yatsı namazı ile kapılarını kapatmıştı. 3 yıl sonra yeniden ibadete açılacak olan Derviş Paşa Camisi'nde, Ramazan Bayramı namazı kılınacak. Cemaat, tekrar ibadet edecekleri için emeği geçenlere teşekkür ettiklerini dile getirdi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası