Tekirdağ'ın deniz dibi çöp yatağına döndü: Lastiklerden borulara ne ararsan var!
Tekirdağ'da deniz dibi temizliğinde otomobil lastikleri, demir borular ve battaniye gibi atıklar çıktı. Çıkarılan çöpler, çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla sergilendi.
1 / 10Tekirdağ'da gerçekleştirilen Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan deniz dibi temizliği, denizin altındaki kirlilik gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Dalgıçların titiz çalışması sonucunda, otomobil lastiklerinden battaniyelere, demir borulardan balıkçı ağlarına kadar akla gelebilecek her türlü atık denizden çıkarıldı.
2 / 10Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın öncülüğünde, 'Dünya Bize Emanet' temasıyla kutlanan '5 Haziran Dünya Çevre Günü' ve 'Türkiye Çevre Haftası' kapsamında Tekirdağ'da dikkat çekici bir temizlik operasyonu düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü ve Süleymanpaşa Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan görevli dalgıçlar, Barbaros Balıkçı Barınağı'nın dibini adeta bir çöplükten kurtardı. Çıkarılanlar arasında otomobil lastikleri, balıkçı ağları, demir borular, battaniye, tekne parçaları, cam ve plastik şişeler ile muhtelif evsel atıklar yer aldı.
3 / 10Deniz dibinden çıkarılan bu kirlilik yığını, çevre kirliliğine dikkat çekmek ve kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla balıkçı barınağının girişine sergilendi. Etkinliğe katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Kemal Atlı, denizlerin korunmasının hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, 'Çevre temizliği konusunda herkesin duyarlı olması gerekiyor. Bizler de bugün farkındalık oluşturmak için dalgıç ekiplerle dip temizliği yaptık. Herkesin daha temiz bir çevre için elinden geleni yapması gerekiyor' ifadelerini kullandı.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası