1 / 3Ticaret Bakanlığı, Bursa'da bir üreticiye ait biberlerin hayvanlara yem olarak verildiği yönündeki görüntülerin eski tarihli olduğunu ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir manipülasyon girişimi olduğunu açıkladı.
2 / 3Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, bazı hesapların bu görüntüleri sanki yeni bir olaymış gibi paylaştığı belirtildi. Açıklamada, söz konusu görüntülerin aslında 2025 yılı Ağustos ayında meydana gelen bir olaya ait olduğu vurgulandı ve o tarihte Ticaret Bakanlığı tarafından inceleme ve denetim sürecinin başlatıldığı ifade edildi.
3 / 3Ticaret Bakanlığı, bu tür yanıltıcı paylaşımların yalan haber yayımı olarak değerlendirileceğini ve bu konuda adli süreçlerin derhal başlatıldığını belirtti. Ayrıca, kamuoyunu yanıltmaya yönelik manipülatif içeriklerle mücadele etmeye devam edeceklerini de ekledi. Bakanlık, dürüst üreticilerin ve tüketicilerin haklarını korumak için denetim ve hukuki süreçleri kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası