Edirne Ziraat Odası, Trakya'da kanola ekiminin bu yıl yüzde 100 arttığını ve yüksek verim beklentisi olduğunu açıkladı. Üreticiler, buğdayda da iyi sonuçlar aldı.
1 / 8Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, Trakya'da kanola ekiminin bu yıl yüzde 100 oranında arttığını ve üreticilerin bu yıl başarılı verim aldığını ifade etti.
2 / 8Arabacı, kanola ekim alanının 2025 yılı itibarıyla 50 bin dekardan 100 bin dekara çıktığını belirtti. Zamanında yağışların etkisiyle dekar başına 400 kilogram verim alınmasının beklendiğini söyledi. Üreticilerin 350 ila 500 kilogram arasında verim aldığını vurgulayan Arabacı, bu ürünün bu yıl en fazla gelir getiren tarım ürünü olduğunu kaydetti.
3 / 8Edirne'de buğday ekiminde de ortalama 500-550 kilogram verim alındığını aktaran Arabacı, bu rakamların üreticiler için yeterli olmadığını belirtti. Cumhurbaşkanı ve Tarım Bakanı'nın destek artırılması konusunda yaptığı açıklamaların önemli olduğunu ifade eden Arabacı, sürdürülebilirlik için bu desteklerin zamanında verilmesi gerektiğini dile getirdi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası