Türk bayrağını dünyaya göstermek istiyor: Meryem Nur Tunuğ sahnede
Meryem Nur Tunuğ, 2028 Yaz Paralimpik Oyunları'nda Türk bayrağını dalgalandırma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor ve diğer gençlere spora yönelmeleri için ilham veriyor.
1 / 11Adana’da Langer Mezomelik Displazisi (LMD) hastalığı ile dünyaya gelen 17 yaşındaki Meryem Nur Tunuğ, küçük yaşlarda rehabilitasyon amacıyla tanıştığı yüzme sporunda elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor. Meryem, ABD’de düzenlenecek 2028 Yaz Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’yi temsil ederek, Türk bayrağını dalgalandırmayı istiyor.
2 / 11
3 / 11Kemik gelişimini etkileyen nadir bir hastalıkla mücadele eden Meryem, çok sayıda ameliyat geçirdi. Ancak bu zorluklar onu pes ettirmedi. Yüzme sporuna yönelerek, paralimpik milli sporcu unvanını kazanan Meryem, ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza attı. 2022’de Almanya, 2023’te ise Fransa, İngiltere ve Mısır’da gerçekleştirilen şampiyonalarda derece elde etti.
4 / 11
5 / 11Bu yıl 27 Nisan’da Fransa’da yapılacak Avrupa Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye'yi temsil edecek olan Meryem, buradan madalya ile dönmeyi umuyor. Ardından 2026 Dünya Bedensel Engelliler Gençlik Oyunları ve Kocaeli’deki Avrupa Şampiyonası için hazırlık yapacak. Meryem, “Amacım, 2028 Yaz Paralimpik Oyunları’nda en iyi dereceyi elde ederek İstiklal Marşı’mızı okutup Türk bayrağını dalgalandırmak” dedi. Meryem, diğer gençlere de spora yönelmeleri ve hayata pozitif bakmaları konusunda cesaret veriyor.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası