Türkiye-İtalya bilim ve teknoloji işbirliği Ankara'da başladı
Türkiye ve İtalya'nın bilim ve teknoloji alanında işbirliğini güçlendirmek amacıyla STݳ Komitesi'nin ilk toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi.
Ankara'da, Türkiye-İtalya Bilim, Teknoloji, İnovasyon, Sanayi ve Yatırım (STݳ) Komitesi'nin ilk toplantısı gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İtalya İşletmeler ve Made in Italy Bakanı Adolfo Urso ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmek için önemli adımlar attı.
STݳ İLE YENİ BİR DÖNEM
Bakan Kacır, toplantıda yaptığı açıklamada, STݳ yaklaşımının bilim, teknoloji, inovasyon, sanayi ve yatırımı tek çatı altında topladığını vurgulayarak, bu modelin çok boyutlu işbirlikleri oluşturarak ortak öncelikleri somut projelere dönüştürmeyi amaçladığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin İtalya ile güçlü bir işbirliği iradesi geliştirdiğini ifade etti.
KAPSAMLI YOL HARİTASI İMZALANDI
Toplantı çerçevesinde, ortak öncelikleri belirleyecek ve işbirliklerinin yönünü netleştirecek kapsamlı bir yol haritası imzalandığını belirten Kacır, bu yol haritasının toplamda 23 öncelikli eylem alanını kapsadığını kaydetti. KOBİ'ler ve teknolojik girişimciler için yeni bir çalışma grubu kurulacağını da ifade eden Kacır, standartizasyon ve akreditasyon alanlarında teknik uyum sağlamak için ortak bir yapı oluşturacaklarını vurguladı.
ARAŞTIRMA VE İNOVASYONDA YENİ FIRSATLAR
Bakan Kacır, iki ülkenin araştırma ve inovasyon ekosistemleri arasında yeni ortaklıklar geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, Türk ve İtalyan kuruluşların birlikte yer alacağı Avrupa Birliği programlarında işbirliklerini güçlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Konuk Bakan Adolfo Urso da, İtalyan firmaların Türkiye'deki yatırımlarını artırmalarını arzu ettiklerini dile getirerek, komitenin ülkeler arasındaki ilişkiler için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

