3 Fotoğraf

Türkiye-Kazakistan ortaklığı güçleniyor

Türkiye ile Kazakistan arasında imzalanan 67 maddelik plan; ticaret, Orta Koridor ve enerji iş birliğini güçlendirecek.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 3 Türkiye-Kazakistan ortaklığı güçleniyor 1
    Türkiye ve Kazakistan, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığı daha da güçlendirmek amacıyla Astana'da düzenlenen Karma Ekonomik Komisyon (KEK) 14. Dönem Toplantısı'nda önemli bir adım attı. Toplantı sonunda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov, KEK Protokolü'nü ve 67 maddelik kapsamlı bir Eylem Planı'nı imzaladı.
  2. 2 / 3 Türkiye-Kazakistan ortaklığı güçleniyor 2
    Türkiye ve Kazakistan, ekonomik iş birliğini 67 maddelik eylem planıyla taçlandırdı 1
  3. 3 / 3 Türkiye-Kazakistan ortaklığı güçleniyor 3
    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, toplantıdaki konuşmasında Türkiye ve Kazakistan arasındaki köklü bağlara ve stratejik ortaklığa dikkat çekti. "Kazakistan'ın başkenti Astana’da Türkiye-Kazakistan Karma Ekonomik Komisyonu 14'üncü Dönem Toplantısı vesilesiyle sizlerle bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyuyorum." diyen Yılmaz, iki ülkenin sadece dost ve kardeş olmakla kalmayıp, ortak tarih, kültür ve gelecek vizyonunu paylaştığını vurguladı. Mayıs ayında gerçekleştirilecek Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin altıncı toplantısına da değinen Yılmaz, ticaret, yatırım, ulaştırma, enerji, sanayi ve lojistik gibi birçok alanda derinleşen iş birliğinin Türk Devletleri Teşkilatı gibi platformlarda da güçlendirileceğini belirtti. Yılmaz, KEK toplantılarının somut projeler üretmek ve ekonomik hedeflere ulaşmak için yol haritası sunduğunu ifade etti.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş