Uğur S. hakkında Batuhan Karabulut davasında yeni tutuklama kararı
Batuhan Karabulut'un ölümüne sebep olan Uğur S. hakkında tahliye kararına itiraz edilerek yeniden tutuklama kararı verildi. Aile, sürecin ağır cezada devam etmesini talep ediyor.
1 / 8Batuhan Karabulut'un (27) ölümüne neden olan Uğur S., hakkında verilen tahliye kararına itiraz edildi. Gaziosmanpaşa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Uğur S. hakkında yeniden tutuklama kararı çıkardı.
2 / 8Kaza, 17 Mart günü saat 18.10 sıralarında TEM Otoyolu'nda gerçekleşti. Uğur S. yönetimindeki 34 MJB 892 plakalı otomobil, 3 araca çarptıktan sonra Batuhan Karabulut'un kullandığı motosiklete çarptı. Olay yerinde yapılan kontrollerde Batuhan Karabulut'un yaşamını yitirdiği belirlendi. Uğur S., alkollü olarak araç kullanırken 1.43 promil alkol tespit edilince tutuklandı.
3 / 8Hazırlanan bilirkişi raporunda Uğur S. tam kusurlu bulundu. Mahkeme, 31 Temmuz'da Uğur S.'nin tahliye edilmesine karar vermişti. Ancak Cumhuriyet Savcılığı'nın itirazı üzerine, mahkeme bu kararı iptal etti ve Uğur S. hakkında yeniden tutuklama kararı aldı. Aile, verilen delillerle Uğur S.'nin tekrar tutuklanmasını talep ettiklerini belirtti. Bahar Tekir, “Kardeşim, alkollü ve ehliyetsiz bir sürücü tarafından katledildi” diyerek sürecin ağır ceza mahkemesinde devam etmesini istediklerini ifade etti. Anne Serap Turhal ise, tutuklama kararının kendilerini mutlu ettiğini belirterek olası kastla yargılanmasını talep etti.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası