4 Fotoğraf

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Havalimanı kapasitemiz Avrupa'nın 26 ülkesini geçti

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin havalimanı yıllık yolcu kapasitesinin, 26 Avrupa Birliği ülkesinin nüfusunu geçtiğini duyurdu. Havalimanı sayısı ve uçuş trafiği de önemli ölçüde arttı.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 4 Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Havalimanı kapasitemiz Avrupa'nın 26 ülkesini geçti 1
    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada Türkiye'nin havalimanı kapasitesinin son 24 yılda büyük bir artış gösterdiğini belirtti.
  2. 2 / 4 Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Havalimanı kapasitemiz Avrupa'nın 26 ülkesini geçti 2
    Uraloğlu, yıllık yolcu kapasitesinin 55 milyondan 397,4 milyonun üzerine çıktığını ifade ederek, "Böylece yıllık kapasitemiz, 26 Avrupa Birliği ülkesinin toplam nüfusundan daha fazla yolcuya hizmet verebilecek düzeye ulaştı" dedi. Türkiye'nin havalimanı sayısının son 24 yılda 26'dan 58'e yükseldiğini ve terminal alanlarının da 541 bin metrekareden 4,1 milyon metrekareye ulaştığını aktardı.
  3. 3 / 4 Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Havalimanı kapasitemiz Avrupa'nın 26 ülkesini geçti 3
    Bakan Uraloğlu, günlük yolcu trafiğinin 677 bine, toplam uçuş sayısının ise 2,5 milyonun üzerine çıktığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin dünya yolcu trafiğinde 18. sıradan 7. sıraya, Avrupa'da ise 7. sıradan 3. sıraya yükseldiğine dikkat çekti. Uçak park pozisyonlarının 332'den 1739'a çıktığını ve pist uzunluğunun 241,4 kilometreye ulaştığını vurguladı. Yatırımlarla Türkiye'nin hava ulaşım ağının küresel ölçekte önemli bir merkez haline geldiğini ifade etti.
  4. 4 / 4 Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Havalimanı kapasitemiz Avrupa'nın 26 ülkesini geçti 4

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş