Uykusuz dolmuş şoförü: Sevgilimle tartıştım, güneş gözümü aldı
Adana'da sevgilisiyle tartıştığı için uykusuz kalan dolmuş şoförü, polis okulunun duvarına çarparak 7 kişiyi yaraladı. Gözaltına alınan şoför, adli kontrolle serbest bırakıldı.
1 / 8Adana'da, direksiyon başında uyuyakalarak kullandığı dolmuşun polis okulunun duvarına çarpmasına ve 7 yolcunun yaralanmasına neden olan 27 yaşındaki şoför Muhammet Ö., saklandığı akrabasının evinde yakalandı. İfadesinde, kaza gecesi sevgilisiyle yaşadığı tartışma yüzünden uykusuz kaldığını belirten şoför, "Güneş yüzüme vurunca bir anda mayıştım. Kavşağa yaklaşırken dalmışım ve kaza oldu," dedi. Muhammet Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
2 / 8Olay, 10 Haziran sabahı Yüreğir ilçesi Yenidoğan Mahallesi'nde meydana geldi. Kontrolden çıkan 01 M 0433 plakalı dolmuş, Kemal Serhadlı Polis Meslek Eğitim Merkezi'nin duvarına çarptı. Kazada minibüsteki 7 yolcu yaralanırken, şoför Muhammet Ö. araçtan inip kayıplara karıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları hastaneye kaldırdı. Kaza anı, araç kamerasınca saniye saniye kaydedilmişti; görüntülerde şoförün uykuya dalmasıyla aracın kontrolden çıkıp duvara çarptığı, yolcuların ise panik içinde çığlık attığı görülüyordu.
3 / 8Kazanın ardından çalışma başlatan polis ekipleri, bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyerek şoförün kaçış güzergahını belirledi. Muhammet Ö.'nün, kazadan sonra bir sokakta saklanıp, ardından cep telefonuyla çağırdığı akrabasının arabasına binerek kaçtığı tespit edildi. Akrabasının evinde saklandığı belirlenen şoför, polisin baskınıyla gözaltına alındı. Yapılan soruşturmada, Muhammet Ö.'nün kaza gecesi sevgilisiyle tartıştığı ve bu nedenle sabaha kadar uyuyamadığı ortaya çıktı.
4 / 8Polis merkezindeki ifadesinde Muhammet Ö., "Gece sevgilimle bir sorun yaşadım. Uykusuz kalınca sabah benim yerime çalışacak birini bulamadım, mecburen direksiyona geçtim. Güneş yüzüme vurunca bir anlık dalgınlıkla kaza oldu. Linç edilme korkusuyla olay yerinden kaçtım," şeklinde konuştu. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Muhammet Ö., mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca şoföre emniyet kemeri takmamak, şerit izleme kurallarına uymamak ve kaza yerini terk etmek suçlarından toplam 70 bin lira para cezası kesildi. Yaralanan yolcular ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası