5 Fotoğraf

Uzmanlardan sıcaklık ve orman yangını için kritik uyarılar

Uzmanlar, iklim değişikliği nedeniyle Türkiye'de sıcaklıkların artmasının orman yangınlarını tetikleyebileceğini ve halkın bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini vurguladı.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 5 Uzmanlardan sıcaklık ve orman yangını için kritik uyarılar 1
    İklim değişikliğinin etkileri her geçen gün daha görünür hale geliyor. Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, bu yıl özellikle temmuz ayından sonra Türkiye'de görülmemiş sıcaklıkların yaşanma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu belirtti. Bu durumun, orman yangınları açısından ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekti.
  2. 2 / 5 Uzmanlardan sıcaklık ve orman yangını için kritik uyarılar 2
    Uzmanlardan sıcaklık ve orman yangını için kritik uyarılar 1
  3. 3 / 5 Uzmanlardan sıcaklık ve orman yangını için kritik uyarılar 3
    Kurnaz, insan faktörünün orman yangınlarının en önemli sebeplerinden biri olduğunu vurguladı. 'Bir şey olmaz' düşüncesinin bu felaketlerin artmasına neden olduğunu ifade eden Kurnaz, halkın bu tür durumlarla başa çıkabilmesi için bilinçlenmesi gerektiğini söyledi. Özellikle büyük orman yangın tehlikesinin olduğu bölgelerde halkın eğitilmesinin önemine değindi.
  4. 4 / 5 Uzmanlardan sıcaklık ve orman yangını için kritik uyarılar 4
    Uzmanlardan sıcaklık ve orman yangını için kritik uyarılar 2
  5. 5 / 5 Uzmanlardan sıcaklık ve orman yangını için kritik uyarılar 5
    Prof. Dr. Kurnaz, sıcaklığın yüksek olduğu dönemlerde yaşlılar için ölümcül sonuçlar doğurabileceğini belirtti. 'Sıcaklıkla birleşen nem, tehlikeyi katlıyor,' diyen Kurnaz, Fransa'da 2003 yılında yaşanan ve 17 bin kişinin ölümüne yol açan sıcak hava dalgasını örnek gösterdi. Ayrıca, orman yangınlarını etkileyen yağışların azalacağına ve beklenmedik şekilde aşırı yağışların meydana geleceğine dair endişelerini paylaştı. Türkiye Ormancılar Derneği Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Kavgacı da, iklimin değişmesiyle orman yangınlarının sıklığının arttığını ve artık daha büyük alanların yanmasının normalleştiğini ifade etti.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş