5 Fotoğraf

Vatandaşlar TÜİK enflasyonuna inanmıyor

TÜİK'in ağustos ayı enflasyonunu yüzde 31,51 olarak açıklamasının ardından Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde vatandaşlar rakamlara tepki göstererek piyasadaki fiyatların çok daha yüksek olduğunu belirtti. Vatandaşlar, açıklanan enflasyon oranl
ANKA
ANKA
0
  1. 1 / 5 Vatandaşlar TÜİK enflasyonuna inanmıyor 1
    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ağustos ayı enflasyon rakamlarını aylık yüzde 1,84, yıllık ise yüzde 31,51 olarak açıklamasının ardından Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan vatandaşlar, açıklanan verilere büyük tepki gösterdi.
  2. 2 / 5 Vatandaşlar TÜİK enflasyonuna inanmıyor 2
    Vatandaşlar TÜİK enflasyonuna inanmıyor 1
  3. 3 / 5 Vatandaşlar TÜİK enflasyonuna inanmıyor 3
    Kadirli'de esnaf ve vatandaşlar, TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranlarının piyasadaki gerçek durumu yansıtmadığını dile getirdi. Bir vatandaş, "Piyasayı görüyorum, her şey ateş pahası. Bir şeyin fiyatı düşmüyor, aksine sürekli artıyor. Enflasyonun düşük olduğuna asla inanmıyorum. Kiradan çaya, şekere kadar her kaleme zam geliyor. Emekliler ise çok zor durumda, kimisi açlıkla mücadele ediyor." şeklinde konuştu.
  4. 4 / 5 Vatandaşlar TÜİK enflasyonuna inanmıyor 4
    Vatandaşlar TÜİK enflasyonuna inanmıyor 2
  5. 5 / 5 Vatandaşlar TÜİK enflasyonuna inanmıyor 5
    Emekli bir vatandaş ise TÜİK'in devletin bir destekçisi konumunda olduğunu öne sürerek, "Keşke enflasyon yüzde 150 olsa da doğruyu söyleseler. Devletin yanında duran bir kurum. Karşıt görüşten bir profesör çıksa ve gerçeği anlatsa." diyerek eleştirilerini dile getirdi. Bir başka esnaf ise gıda fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek, "Pazara gittiğinizde 100 liradan aşağı hiçbir şey bulmak mümkün değil. Dolmuşa da zam geliyor, her şeye zam var." ifadelerini kullandı. Yaşanan ekonomik sıkıntılara ve artan fiyatlara karşı yetkililerin duyarsız kaldığını düşünen vatandaşlar, "Büyüklerimiz sesimizi duyuyor mu, bilmiyorum. Lütfen Allah rızası için bu duruma bir el atsınlar." çağrısında bulundu. 76 yaşındaki bir vatandaş ise mevcut hükümeti ve TÜİK'i sert dille eleştirerek, "Şimdiye kadarki hükümetlerin en kötüsü bu. TÜİK de yalan söylüyor, 276 dese yine inanmam. Allah bu millete yardım etsin, ama millet de doğru tercihi yapmalı." dedi.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş