1 / 5Sahte ekspertiz raporlarıyla Türk vatandaşlığı kazandıran bir suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 16 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 72 şüpheli gözaltına alınırken, 32 kişi tutuklandı.
2 / 5İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, mülk edinme yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan yabancıların bazı gayrimenkul satışlarının usulsüz olduğu tespit edildi. Tapu kayıtları, bilirkişi raporları ve MASAK analizleri sonucunda, vatandaşlık için gerekli döviz girişinin sağlanmadığı, işlemlerin aracı şirketler veya satıcıların kendi kaynaklarıyla yapıldığı ve gerçeğe aykırı yüksek bedelli ekspertiz raporları düzenlendiği belirlendi. Bu yöntemle 687 yabancıya usulsüz vatandaşlık kazandırıldığı ve yaklaşık 2,5 milyar lira tutarındaki işlemin bu şekilde yapıldığı saptandı. Usulsüz vatandaşlıkların iptali için idari süreç başlatıldı.
3 / 5'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'göçmen kaçakçılığı', 'kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık' ve 'belgede sahtecilik' suçlamalarıyla 4 Ağustos'ta gerçekleştirilen operasyonda 72 şüpheli yakalandı. Şüphelilere ait ev ve şirketlerde yapılan aramalarda bin 45 taşınmaza, Muğla'daki bir otele, 15 araca, bir yata, 10 banka hesabına ve 7 şirkete el konuldu, şirketlere kayyum atandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 32'si tutuklanırken, 20'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası