7 Fotoğraf

Yaban domuzları çiftçilerin kabusu oldu

Erciş'te çiftçiler, yaban domuzlarının mısır ekinlerine zarar vermemesi için 24 saat nöbet tutuyor. Domuzlar, insan hayatını da tehdit ediyor ve çözüm bekliyorlar.
DHA
DHA
0
  1. 1 / 7 Yaban domuzları çiftçilerin kabusu oldu 1
    Van'ın Erciş ilçesinde çiftçiler, yeni ektikleri mısıra zarar gelmemesi için yaban domuzlarına karşı 24 saat nöbet tutuyor.
  2. 2 / 7 Yaban domuzları çiftçilerin kabusu oldu 2
    Erciş ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Kasımbağı Mahallesi'nde yaşayan çiftçiler, ekili alanlardaki ürünlere zarar veren yaban domuzları nedeniyle büyük bir mücadele veriyor. Geçen yıllarda mahsullerine ciddi zarar veren domuzlar, bu yıl da aynı tehlikeyi oluşturuyor. Çiftçiler, domuzların ekinlere zarar vermemesi için nöbet tutma kararı almış durumda.
  3. 3 / 7 Yaban domuzları çiftçilerin kabusu oldu 3
    Mahallede yaklaşık 32 yıldır çiftçilik yapan Malik Akyüz, bu alanda yaşayan domuzların sadece ürünlere değil, insan hayatına da tehdit oluşturduğunu ifade etti. Akyüz, "Bazen evlerimizin bahçesinde domuz sürülerinin derin çukurlar açtığına şahit oluyoruz. Çocuklarımız dışarı çıkamıyor, okula gidemiyor ve bu durum bizi çok tedirgin ediyor," diyerek yetkililerden acil çözüm talep etti.
  4. 4 / 7 Yaban domuzları çiftçilerin kabusu oldu 4
  5. 5 / 7 Yaban domuzları çiftçilerin kabusu oldu 5
  6. 6 / 7 Yaban domuzları çiftçilerin kabusu oldu 6
  7. 7 / 7 Yaban domuzları çiftçilerin kabusu oldu 7

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş