Yalova Üniversitesi öğrencileri, 7 ayda ilk teknelerini üretmeyi başardı
Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, 7 aylık eğitim sürecinin ardından ilk teknelerini üretmeyi başardı, ileride insansız deniz aracı hedefleniyor.
1 / 9Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu’nda, 2025-2026 eğitim-öğretim yılında eğitimine başlayan Fiber Tekne İmalatı ve Kompozit Kalıp Programı öğrencileri, sadece 7 ayda ilk tekneyi üretmeyi başardı.
2 / 9Bölümün hedefleri arasında insansız deniz aracı üretimi bulunuyor. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, bu bölümün Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayarak, “Bölümümüz, doğrudan istihdam odaklı çalışmakta ve Yalova’nın denizcilik kültürü ile uyumlu bir şekilde ilerlemektedir,” dedi.
3 / 9Programda 30 öğrencinin eğitim aldığı belirtiliyor. Öğrenciler, teorik derslerin yanı sıra pratik derslerle de tekne yapım süreçlerini öğreniyor. Bahçekapılı, “Bu bölüm, sektörde nitelikli insan kaynağı yetiştirmek adına önemli bir girişimdir,” diyerek, öğrenci sayısının artacağını da sözlerine ekledi. Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İzzet İsmail Dur, 2027 veya 2028 yılında insansız deniz aracı üretmeyi hedeflediklerini belirtti.
Ellerine sağlık evlatlarımızın hayat boyu başarılar
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası