Yangın sanılan cinayet, X-Ray görüntüsüyle çözüldü
- 5 / 1
Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde bir evde çıkan yangında hayatını kaybettiği düşünülen Ağa ve Hayriye Üykü çiftiyle ilgili soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Jandarma ekiplerinin otopsi incelemeleri sonucunda, çiftin ateşli silahla vurularak öldürüldüğü ve olayın yangın süsü verilerek gizlenmeye çalışıldığı ortaya çıktı. Ayrıca, Nimet Üykü'ye ait bazı ziynet eşyalarının da çalındığı belirlendi.
- 5 / 2
Olayın ardından Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından başlatılan titiz takip çalışmaları sonucunda, evi ateşe verip çaldığı altınlarla İstanbul'a kaçan şüpheli H.Ç.'nin kimliği tespit edildi. Şüphelinin, havalimanındaki X-Ray cihazından geçirilen valizlerindeki ziynet eşyalarının görüntülenmesiyle yakalanması sağlandı. H.Ç., 'kasten öldürme' ve 'yağma' suçlamalarıyla tutuklandı.
- 5 / 3
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığına bağlı JASAT ekiplerinin suçların aydınlatılmasındaki başarısına dikkat çekildi. Bakanlık, 2026 yılında 12 bin 280 nitelikli olayın 11 bin 808'inin JASAT tarafından çözüldüğünü ve bu yıl içinde dahil oldukları 209 kasten öldürme olayının tamamının aydınlatıldığını belirtti. Ayrıca, firari şüpheliler hakkında kırmızı bülten çıkarılması yönündeki çalışmaların da sürdüğü ifade edildi. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, jandarmanın dikkati ve JASAT'ın tecrübesi sayesinde olayın kısa sürede aydınlatıldığını vurgulayarak emeği geçenleri tebrik etti.
- 5 / 4
- 5 / 5








