YKS'de Türkiye birincisi olan üç öğrenciye Togg otomobil hediye edildi. Vali Davut Gül ve MB Başkanı Fatih Karahan, öğrencilere başarılarının yanı sıra vicdan ve merakın önemini vurguladı.
1 / 8Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) elde ettikleri başarıyla Türkiye birincisi olan üç öğrenci, yerli ve milli otomobil Togg ile ödüllendirildi. Kabataş Erkek Lisesi'nden çıkan bu üç başarılı isim, törenle araçlarının anahtarlarını teslim aldı.
2 / 8Törende konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, eğitimin önemine vurgu yaparak, başarıların vicdan ve merhametle taçlanması gerektiğini belirtti. Vali Gül, Türkiye'nin beşeri sermayesiyle fark yarattığını ve öğrencilerden bayrağı daha ileriye taşımalarını beklediğini ifade etti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan ise, öğrencilere doğru soruları sormanın önemini vurgulayarak meraklarını korumalarını ve bildiklerini sorgulamaktan çekinmemelerini öğütledi. Karahan, başarılarının bir varış noktası değil, güzel bir başlangıç olduğunu hatırlattı.
3 / 8Ödüllendirilen öğrencilerden Eylül Uyar, Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünü tercih ettiğini ve 4 yaşından beri bilim insanı olmak istediğini dile getirdi. Eşit Ağırlık birincisi Tuğsem Bahar, Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü kazandığını ve emeklerinin karşılığını güzel bir ödülle almaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Sayısal birincisi Şerif Efe Dartar ise Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'ni tercih ettiğini ve gelecekte yönetim danışmanlığı yapmak istediğini söyledi. Dartar, YKS birinciliğinin başlı başına büyük bir mutluluk olduğunu ve Togg hediyesinin bu mutluluğu taçlandırdığını ifade etti.
Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek ve ziyaretleri analiz etmek için çerezler kullanılmaktadır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Gizlilik Politikası