Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisinden Bordeaux 4'üncü bölge milletvekili adayı olan 28 yaşındaki Türk kökenli genç Melissa Karaca, ilk turda birleşik solun adayı Alain David'in ardından ikinci oldu.

Kayseri'den gelen ailesinin yerleştiği Bordeaux'nun hassas banliyösü Lormont'ta doğup büyüyen Melissa Karaca, Macron'un "özgürlükçü ve ne sağ/ne sol" diye özetlediği fikirlerinden etkilenerek iktidar partisi LREM'in Gençlik Kolları'nın Brodeaux teşkilatından politikaya girmiş.

Daha şimdiden Macron'un ekibinin "genç kartı" olarak adlandırılan Karaca, İş Hukuku eğitimi aldıktan sonra, Ekonomi ve Maliye Bakanlığı’nda görevler almış. Macron'un ilk seçildiği 2017 cumhurbaşkanlığı seçimleri, aynı yıl milletvekili seçimleri, 2019 Avrupa seçimleri, 2020 belediye seçimleri ve 2022 ikinci cumhurbaşkanlığı seçim kampanyalarında aktif çalışmış.

VOA Türkçe'ye söyleşi veren Türk kökenli genç kadın hala kazanma şansı olduğuna inanıyor ve kampanyasına aynı coşkuyla devam ediyor. Kapı kapı dolaştığı dinamizmine ve diğer partilerden gelecek desteğe güveniyor.

Melissa Karaca’nın hikayesi, yabancı bir ülkede o topluma entegre olan ve eşit bir yurttaş olarak siyasete katılmak isteyen her gence önemli bir model sunuyor.

Editör: TE Bilişim