Fransa'da onlarca avukat, adil yargılanma talebiyle başladığı ölüm orucunun 238'inci gününde açlıktan ölen DHKP-C'li Ebru Timtik'in anısına bir dakika saygı duruşunda bulundu.

Fransa'nın birçok kentinde avukatlar adliye binalarının önünde toplanarak, adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda ölen avukat DHKP-C'li Ebru Timtik'in anısına bir dakika saygı duruşunda bulundu.

Lyon, Limoges, Montpelliers, Nimes, Rennes, Nantes gibi kentlerde, baro başkanlarının çağrısı üzerine onlarca avukat cübbeleriyle beraber adliye binalarının önünde toplandı.

Limoges Baro Başkanı Frederic Olive, saygı duruşundan önce yaptığı açıklamada, "Onun tek suçu terör eylemlerinden yargılanan kişileri savunmuş olmasıydı, Türkiye'de avukatlar bir şekilde savunduklarını müvekkilleriyle asilime ediliyor" dedi.

Avukatların ifade ve savunma özgürlüğünün olduğunu hatırlatan Olive, "Avukatların derin bir sessizlik içince ölmelerine izin veremeyiz. Meslektaşımız 238 günlük açlık grevinden sonra yaşamını yitirdi. Fakat bu yetkilileri üzülmesine bile yeterli olmadı" diye konuştu.