Enes GEYİK- Alper ŞAŞMAZ/ANKARA, (DHA)- CUMHURBAŞKANI Yardımcısı Fuat Oktay, yeni bir yolculuğun arifesinde olduklarını belirterek, "Bizim bu başarıları yeni dönemde de tekrar etmemiz, taçlandırmamız lazım. Bu başarıları kesintiye uğratmadan sürdürmemiz lazım. Bunun için desteğinize, emeğinize, enerjinize, mesainize ihtiyacımız var" dedi.
AK Parti'den Ankara 3'üncü bölge 1'inci sıra milletvekili adayı olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, seçim çalışmaları kapsamında Ankara'da İvedik Caddesi esnafını ziyaret etti, ardından AK Parti Yenimahalle İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Burada konuşan Oktay, son 20 yılda hemen hemen her alanda çok büyük işler başardıklarını ifade ederek, "20 yıllık karnemiz, Cumhuriyet tarihimizin en parlak karnelerinden. Zaten öyle olmasaydı, cumhurbaşkanımızın liderliğinde 17 yılda girdiğimiz 14 seçimi kazanabilir miydik? Başarının sırrı nerede biliyor musunuz? Takdiri ve alkışı, icazeti ve onayı milletten alabilmektir başarının sırrı. Öyle başkaları gibi, Avrupa'dan, Amerika'dan, Kandil'den, Pensilvanya'dan değil, bu ülkenin öz evlatlarından takdir alabilmektir başarının sırrı. Ardına vesayetçi güçleri almak değil, ardına milleti alabilmektir başarının sırrı. İşte bu akşam burada olduğu gibi, esnafımızı, sanayicimizi, işçimizi, işverenimizi, genciyle, yaşlısıyla her yaştan insanımızı bu başarıya ortak edebilmektir başarının sırrı" diye konuştu.
'TÜM İŞVERENLERİMİZİ YENİ İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMIMIZDAN İSTİFADE ETMEYE DAVET EDİYORUM'
Satın alma gücü paritesine göre, Türkiye'yi dünyanın en büyük 11'inci, Avrupa'nın 4'üncü büyük ekonomisi konumuna çıkardıklarını ve 2003- 2022 yılları arasında Ankara’ya toplam 604 milyar 559 milyon lira yatırım yaptıklarını ifade eden Oktay, "Açık söyleyeyim, sanayicimize de AK Parti iktidarı gibi sanayi ve sanayici dostu bir iktidar lazım. İş dünyasının sorunlarıyla yakından ilgilenen, bu ülke için üreten, taş üstüne taş koyan bütün iş insanlarımızı destekleriyle teşvik eden bir iktidar. Savunma sanayinde muazzam başarılara imza atan, İHA'sıyla, SİHA'sıyla, TCG Anadolu'suyla, Togg gibi yerli otomobiliyle, inovasyona ve Ar-Ge çalışmalarına yaptığı destekle kendini üretime, gelişime adamış bir iktidar. Şu anda bakınız, KDV sadeleştirmeleriyle hem vatandaşlarımıza daha hesaplı ürün satışını temin ediyoruz hem de esnafımızın işini kolaylaştırıyoruz. İhracata dönük yatırımlara, yerli makine kullanımı, kısmi yurt dışı finansmanı ve bölgesel teşviklere ilave olarak Türk Lirası cinsinden uzun vadeli finansman imkanı sağlıyoruz. İş başı eğitim programı kapsamında ilave istihdam taahhüt eden firmaların işe alacakları her işçinin 3 veya 6 ay boyunca tüm ücretleriyle sosyal destek primlerini Çalışma Bakanlığımız üstlenmiş durumdadır. Sizlerin vasıtasıyla tüm işverenlerimizi istihdam garantili yeni işbaşı eğitim programımızdan istifade etmeye davet ediyorum" dedi.
'PROJE DİYE SUNDUKLARI TEK ŞEY YEDİ BAŞLI KOALİSYON'
Yeni bir yolculuğun arifesinde olduklarını ve bu yeni yolculuğun adının Türkiye Yüzyılı olduğunu belirten Oktay, "Bizim bu başarıları yeni dönemde de tekrar etmemiz, taçlandırmamız lazım. Bu başarıları kesintiye uğratmadan sürdürmemiz lazım. Bunun için desteğinize, emeğinize, enerjinize, mesainize ihtiyacımız var. Bu yeni dönemde Türkiye’yi kumar siyasetine, pusu siyasetine teslim etmeden, yeni başarılara yelken açmaya ihtiyacımız var. Bu ülkeyi yedili maşa siyasetine teslim etmeyeceğiz. Bu ülkenin yedili maşa eliyle dış mihraklara, Kandil’e, Pensilvanya’ya yedirilmesine asla ama asla müsaade etmeyeceğiz. Şimdi kendinize bir sorun ve samimiyetle cevap verin değerli dostlarım. Siz bu yedili maşadan bugüne kadar bir tek proje duydunuz mu? Proje diye sundukları tek şey yedi başlı koalisyon. Bu, kaos projesidir, bu istikrarsız bir Türkiye vaadidir. Bu, açık bir kriz vaadidir. Bu, 90'lı yılların siyasi krizlerine, ekonomik krizlerine, anayasa krizlerine davetiye çıkarmaktır. Bu, 36 kişiye bakan koltuğu verildiği, ama 36 projenin bile üretilemediği bir Türkiye vaadidir. Yedi başlı koalisyon demek, Türkiye'nin başının etini yeme siyaseti demektir. Bankaların hortumlandığı, batırıldığı, kaosun, terörün Türkiye’ye musallat edildiği bir tablo demektir. Ama bu millet, evelallah Türkiye'yi yedirmez. Bu millet, liderini, cumhurbaşkanını, Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirmez. Bu millet, AK Parti'li, AK Parti listelerinden seçime girmiş hizmet sevdalısı, Türkiye sevdalısı milletvekillerini yedirmez" diye konuştu.
'MİLLETİMİZİN FERASETİNE, MİLLETİMİZİN BASİRETİNE GÜVENİYORUZ'
14 Mayıs seçimlerinin, sadece Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında bir seçim olmadığını söyleyen Oktay, "14 Mayıs, Türkiye'ye diz çöktürmek isteyenlerle, Türkiye'yi şahlandırmak isteyenler arasındaki bir tercihtir. 14 Mayıs Kandil'in, Pensilvanya’nın ve onların ağababalarıyla, gücünü milletten alan, sırtını sadece milletine dayayan kadrolar arasındaki tercihtir. İşte seçim budur sevgili kardeşlerim. 14 Mayıs’ta, oy pusulasına mührü basarken, FETÖ'ye dönüş bileti kesmek istemeyenler cumhurbaşkanımızın yanında saf tutmalıdır. 14 Mayıs’ta, oy pusulasına mührü basarken, PKK'ya Türkiye’ye giriş vizesi vermek istemeyenler, AK Parti kadrolarının, Cumhur İttifakı'nın safında yer tutmalıdır. Cumhuriyetimizin 100’ncü Kuruluş yıldönümünde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yeni bir muasır medeniyet yolculuğu başlatıyoruz. Türkiye Yüzyılı, vizyonumuzla genç Cumhuriyetimizi, ikinci 100 yılında da büyük başarılarla buluşturmak için hazırız. Bunun için elimizde doğru adam var; doğru kadro var doğru projeler var. Geriye ne kalıyor? Geriye sadece, 14 Mayıs günü milletimizin doğru tercihi kalıyor. Ondan da eminiz evelallah. Milletimizin ferasetine, milletimizin basiretine güveniyoruz" ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha