'ŞAMPİYON MELEKLER'İN AİLELERİYLE GÖRÜŞTÜ


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman'da yıkılan otelin enkazında kalarak hayatını kaybeden KKTC'li öğrencilerin aileleriyle bir araya geldi. Oktay, depremde hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji kız ve erkek voleybol takımındaki öğrenci, öğretmen ve velilerden oluşan 35 kişinin isimlerini yaşatmak ve eğitim faaliyetlerine destek vermek amacıyla yakınları tarafından kurulan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği'nin temsilcileriyle Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliğinde görüştü.
Görüşmede, İsias Otel'in yıkılmasıyla ilgili soruşturmanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurgulayan Oktay, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliğine de bu konunun takibi konusunda talimat verdiklerini söyledi. Dernek Başkanı Ruşen Karakaya ise eğitim odaklı bir dernek olduklarını ve Gazimağusa'da fen lisesi kalitesinde 32 derslik bir okul yaptırmak istediklerini kaydetti. Oktay, hayatını kaybeden öğrencilerden Doruk ve Alp Akın'ın ailesini de Gazimağusa'daki evinde ziyaret etti, öğrencilerin ailesine başsağlığı ve sabır diledi.


'ZOR ZAMANLARDA BİR VE BERABER OLMASINI BİLİYORUZ'


Lefkoşa'da bulunan Hala Sultan Camii'ndeki iftardan önce, Kahramanmaraşlı merkezli depremlerden etkilenen depremzedelerle görüşen Oktay, depremzedelerin sorunlarını dinledi ve bunları en kısa sürede çözecek adımları atacaklarını söyledi. Oktay, konuşmasında Türkiye'de yaşanan depremlere ilişkin, "Hep birlikte üzüldük ama aynı şekilde 85 milyon da bir ve beraber olduk. Dayanışma içerisinde olduk. Hamdolsun şu anda 11 ilimiz dahil hemen hemen hepsinde bu sıkıntılı dönemi geride bırakmayı cumhurbaşkanımızın liderliğinde de başardık. Yani bizim millet olarak böyle bir güzel yanımız da var. Zor zamanlarda bir ve beraber olmasını biliyoruz. Hep birlikte akut dönem diye tabir ettiğimiz sıkıntılı dönemi geride bıraktık. Şimdi tamamen evleri yıkılan, yıkılacak olan, ağır ve orta hasarlı olan tüm vatandaşlarımızı da geçici barınma merkezlerine aldık" dedi.
Oktay, konuşmasının ardından KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile camide düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Kaynak: dha