Dijital dizi, film, belgesel gibi içeriklerin yer aldığı Gain TV yeni yılda birçok projeyle izleyici karşısına çıkıyor. Ahmet Mümtaz Taylan, Engin Günaydın, Bartu Küçükçağlayan ve Melikşah Altuntaş gibi isimlerin yer aldığı yayın platformu, yine yeni yayına başlayan yerli uygulama Exxen gibi platformlarla rekabete girecek.

'GAİN' NE ANLAMA GELİYOR?

Reklamı ile sosyal medyada da ilgi gören Gain; dizi, belgesel, haber, müzik, yerli ve yabancı filmlerden eğlence programları gibi çeşitli içeriklerin yer aldığı yayın platformu. Kelimenin Türkçe karşılığı ise 'kazanç'.

GAİN TV KİMİN?

Gain'in kuruculuğunu iş insanı Gözde Akpınar yapıyor. Yeni nesil içerik platformu, yapay zeka tabanlı algoritması ve güncel içerik çeşitleri ile seyircinin beğenisini toplamayı hedefliyor. Dün yayın hayatına başlayan platform şu an sadece iOS ve Android için uygulama geliştirilmiş durumda.

GAİN'DE OCAK AYINDA YAYINLANACAĞI AÇIKLANAN PROGRAMLAR

10 BİN ADIM: Başrollerini Engin Günaydın ve Devin Özgür Çınar’ın paylaştığı 10 bölümlük komedi dizisi "10 Bin Adım"ın senaryosu Devin Özgür Çınar’a, yönetmenliği Duygu Güzelmeriç’e ait. Uzun ve sağlıklı bir yaşam için her gün 10 bin adım atmaya ve birlikte yürümeye karar veren iki eski sevgili Ezgi ve Memet’in bu yürüyüşler esnasında yaşadıkları anlatılacak.

TERAPİST: Psikolojik gerilim tarzındaki mini dizi ‘Terapist' ocak ayında seyirciyle buluşacak. Zeynep Dadak’ın yönetmenliğini üstlendiği dizide başrolleri Çağdaş Onur Öztürk, Dolunay Soysert, İlayda Alişan, Muhammed Uzuner, Murat Kılıç ve Zeynep Çamcı paylaşıyor.

İLBER ORTAYLI İLE ZAMAN MAKİNESİ: İlber Ortaylı'nın sunduğu programda tarihi olaylar ele alınacak.

VEDAT MİLOR İLE EN İYİSİ: Vedat Milor, karar vermesi zor sorularıyla hem sosyal medyanın hem de eşzamanlı olarak konunun uzmanlarının görüşlerini dinleyip kendi kararını ve gastronomik gerekçelerini açıklayacak.

AHMET MÜMTAZ TAYLAN İLE İSTANBUL HESABI: İzleyicinin İstanbul sokaklarını gezeceği, kentin farklı semtlerinin kültürüne ve yeme-içme noktalarına dair bilgiler edineceği ‘Ahmet Mümtaz Taylan ile İstanbul Hesabı’ kısıtlı bütçeyle İstanbul’da, gezip, uygun bütçeyle lezzetli şeyler yiyip içmek mümkün mü sorusuna cevap arayacak.

BEKİR AĞIRDIR İLE GÜZEL SAYILAR: KONDA Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Z kuşağından siyaset bilimci Zeynep Aksoy'un toplumsal hayatta yeri olan farklı obje ve mekânlara dair sorularını geçmişten bugüne sayılar, veriler, örnekler ve anekdotlarla açıklayarak cevaplıyor.

GAİN SAHNE: Bilinen şarkıları, farklı müzisyenlerin yorumlamaları ile yeniden ortaya çıkarmayı odağına alan Sahne, ağırladığı müzisyenlerin yelpazesini özel bir görsel ve işitsel dünya ile izleyici karşısına çıkarmayı amaçlıyor.

ÖZELDEN YÜRÜYENLER: Erkek ve kız mesaj gruplarındaki eğlenceli sohbetler ve beyaz yaka dünyasındaki klişelerin işlendiği yeni medya dizisinin senaryosunu Özgür Uysal, Burak Altındağ, Nursena Yılmaz, Kemalcan Ekin ve Yiğit Kalkavan yazıyor. Oyuncu kadrosundaysa Nursena Yılmaz, Yiğit Kalkavan, Zeynep Parla, Diren Can Demir, Buse Karadeniz, Özgür Uysal, Hilal Şefkatli, Ersel Sibil yer alıyor.

ELEKTROMONOLOG: Sanatçı Emre Yusufi’nin oluşturduğu spontane müzik altyapısına oyuncu Nilperi Şahinkaya’nın seslendirdiği tiradın eşlik edeceği masa başı programı ile izleyicilere keyifli bir seyir deneyim sunacak.

OYUNLAR HOLDİNG: Eğlence programı ‘Oyunlar Holding’ ocak ayında Gain’de başlıyor. Programda, eğlenmek için kutu oyunlarından bilgisayar oyunlarına, parti oyunlarından pinpona kadar her türlü oyunu, el emeği kostüm ve amatör DIY objelerle oynayan üç arkadaş ve konukları izlenecek.

TUZ BİBER STAND-UP: Stand-up komedi kültürünün Türkiye’de yaygınlaşmasını amaçlayan programda, birbirine benzemeyen onlarca komedyen ve komedyen adayı farklı konulardaki fikirlerini ve bakış açılarını mizahi bir dille anlatacak.

DURAKTAN DURAĞA: Sosyal medyadaki skeçleri ile tanınan genç komedyen Berk Keklik metro dekorlu bir stüdyoda dünya ve ülke gündemine dair herkesin merak ettiği konuları uzman konukları ile konuşacak.

KALT SPOR: Özgün komedi ekibi KALT’ın Türkiye'de çok da göz önünde olmayan spor branşlarını kendilerine has üslupları ve mizahi bir dille aktaracakları KALT Spor’da komedi ve spor bir araya geliyor.

#EVDE YAP: Derya Şensoy her bölümde herkesin evde yapabileceği bir el işi projesini ünlü konuklarıyla hayata geçirecek.

KIVANÇ TALU İLE BİR DAHA SÖYLE: Var Böyle Tipler hesabının yaratıcısı, komedyen Kıvanç Talu, her bölümde ünlü bir şarkıcıyı konuk alacak.

BİR ŞİFA BAĞIMLISININ İTİRAFLARI: Ela Başak Atakan’ın gerçek hikayesini ele aldığı aynı isimli kitabından uyarlanan ‘Bir Şifa Bağımlısının İtirafları’, bir aktüel belgesel serisi. Kızının çare yok denilen hastalığına tedavi bulmak için rotasını alternatif tıp dünyasına çeviren ve giderek bir şifa bağımlısına dönüşen Ela Başak Atakan’ın bu yolda uğradığı tüm şifa durakları ve çok daha fazlası Caner Özyurtlu’nun yönetmenliğinde yeniden dolaşıyor.

MFÖ-ELE GÜNE KARŞI: 50 yıla yaklaşan müzik kariyerleriyle sadece Türkiye’nin değil dünyanın da en uzun süredir bir arada kalan müzik grubu olan MFÖ, grup üyelerinin hiçbir yerde yayımlanmayan perde arkası görüntüleri ve belgesel için çekilen özel röportajlarıyla platformda olacak.

VE HAYATIM DEĞİŞTİ: İnsan hayatı, sayısız kırılma noktasının birbirine eklenmesiyle şekil alıyor. Bu zinciri oluşturan halkaların biri yolculuğun yönünü belirliyor. Yol ayrımında zirveye giden yönü seçenler yıllar sonra dönüp o anı anlatıyor. Türkiye'nin ünlü isimleri her şeyin değiştiği noktayı hatırlayıp aktaracak.

İSTANBUL APARTMANLARI: Avrupa’dan ithal bir konut tarzı olan apartmanların yapım sürecini, hikâyelerini, içinde kimlerin yaşadığını ve günümüze kadar uzanan serüvenlerini anlatan, belgeselde kentin belleğini oluşturan binalar ele alınacak.

ŞOKOPOP İLE PORTRELER: Magazin programını Şokopop sunacak.

ŞOKOPOP İLE ZEKİ MÜREN BİYOGRAFİSİ: Türkiye’nin ‘Sanat Güneşi’nin hayatını anlatan beş bölümlük biyografi belgesel serisi.

TÜRKİYE’DE KADIN OLMAK: Farklı yaşlardan bambaşka hayatlara sahip kadınların kıskançlıktan anne olmaya, kaderden ‘konu-komşu ne der‘e pek çok perspektiften hayatlarının nasıl etkilendiğini anlattıkları belgesel serisi.

CEP HİKAYELERİ: Türkiye’de yaşamanın zorluklarına aldırmadan yolunu kendi çizen, kendi hikayesini yazıp kahramanı olanların ilham veren hikayelerinin anlatıldığı belgesel serisi.

EFSANE TAKIMLAR: Metin-Ali-Feyyaz'lı Beşiktaş’tan, birinci lige çıkar çıkmaz şampiyon olan Trabzonspor’a, kadın voleybol takımlarından genç nesillerin hiç bilmediği kadrolara uzanan spor belgeselini Mert Aydın sunacak.

BAĞIMLILIK: Bir şeyi kafaya takan, onsuz yapamayan insanların belgeseli.

BENİ KENDİMDEN KORU: Mersin Tarsus’ta sanayide çalışan motor sevdalıları otobanda motorun üzerine yatarak gerçekleşen sıra dışı bir yarışa hazırlanmalarını anlatan belgesel.

ŞARKI HİKAYELERİ: Dinlerken “Acaba bu şarkı nasıl yapıldı?” “Kime yazıldı?” diye düşünülen şarkıların hikayelerini anlatan belgesel serisi.

TÜRKİYE'NİN İNSANLARI: Türkiye’de her milletten her mezhebe, zengininden işçisine, sanatçısından evsizine kadar pek çok farklı kültür ve çok farklı hikayeler bulunuyor. Bu çeşitliliğe odaklanan ve fark yaratmış insanların belgeseli olan ‘Türkiye’nin İnsanları’, yaşamlarıyla dikkat çeken insanların konuştuğu, İstanbul’da başlayıp bütün Türkiye’ye yayılan bir mini belgesel olarak ocak ayında izleyici karşısına çıkıyor.

DANSFABRİKA: Reality belgesel formatındaki programda dans gösterilerinin arka planları, hazırlık süreçleri ve DansFabrika öğrencilerinin farklı dans ekollerinden performansları, her hafta farklı bir dansçının perspektifinden izleyiciyle buluşuyor.

661: ‘661’, altı farklı kuşaktan kadının sesini, aklını ve tecrübelerini tartışmaya açarken, kuşaklar arası bir köprü kurmayı hedefliyor. Yaşamın her alanından, 6 farklı kuşaktan kadınlar tecrübelerini, fikirlerini, farklılıklarını, endişe ve zaferlerini, ilginç hikayelerini ve çok daha fazlasını sadece aynı yaş grubundaki kadınlarla değil, tüm jenerasyonlardan kadınlarla paylaşarak yaşla değişmeyen duyguları, gelişen fikirleri ve eskiden kalan düşünceleri izleyicinin yorumuna sunuyor.

Kaynak: Duvar Gazetesi

Editör: TE Bilişim