İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'dan ayrılmasının ardından başlayan tartışmalar devam ederken, gazeteci Erdoğan Aktaş, Akşener ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gizlice buluştuğunu iddia etti.

tv100 Gazetesi yazarı Erdoğan Aktaş, "Kılıçdaroğlu ve Akşener herkesten gizli buluştu mu?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Aktaş, Millet İttifakı'nın bugün açıklaması beklenen cumhurbaşkanı adayı öncesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında ‘gizli buluşma’ iddiasında bulundu.

Aktaş kendi kaynaklarına sorduğu "Nasıl olurda bu zamana kadar yan yana gelip bu konu üzerine konuşmazlar" soruna ilişkin aldığı yanıtı şöyle aktardı:

"İlginç çünkü iki lider medyaya fotoğraf verdiği buluşmalarının dışında, zaten 4-5 defa herkesten gizledikleri buluşmalar gerçekleştirmiş.

Üstelik bu buluşmalarda seçim sonrası için ciddi ciddi pazarlıklar yapılmış. Akşener'in, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan cumhurbaşkanlığı yardımcılığı konusunda bazı istekleri olmuş.

Ayrıca Akşener, kendi partisinin oy oranının yüksek olduğunu söyleyerek, seçimde yüzde 1’i bile geçmesi zor olan diğer partilerle bir tutulmasının haksızlık olacağını söylemiş.

Buradan yola çıkarak Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, tek ve güçlü bir cumhurbaşkanı yardımcısı olmasını ve bu ismin de kendisi olması gerektiğini ifade etmiş. Ayrıca dağıtılacak bakanlıklar konusunda da oy oranlarının etkili olması gerektiğinin altını çizmiş."

Bu pazarlıklar dört ya da beş buluşmada tekrar tekrar konuşulduğu söylen Aktaş, "Yani İYİ Parti lideri Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ciddi ciddi taleplerde bulunuyor" dedi.

"Meral Akşener, defalarca ve herkesten gizleyerek bir araya geldiği Kemal Kılıçdaroğlu’na, tek yardımcısı olmak istediği cumhurbaşkanının kim olacağını hiç mi merak etmedi?" sorusunu yönelten Aktaş, "İki lider arasında her zaman açık ya da kapalı, dolaylı ya da doğrudan hep bir iletişim olmuş.

Hal böyleyken ve bunca şey konuşulurken aday adını hiç konuşulmamış olmasına kimse inanamıyor" ifadelerini kullandı. 

Editör: Yadigar Hanım