DEVA Partisi Karaman İl Başkanı Burak Demir ve gazeteci Hüseyin Ölger, çay bahçesinde oturdukları sırada 8-10 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Demir, saldırıyı yapan grubun MHP'li olduğunu ileri sürdü.

Hastaneye kaldırılan Demir’in yüzüne dört dikiş atıldı. DEVA Partisi olayla ilgili yaptığı açıklamada saldırıyı yapan grubun MHP Karaman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Gözel ve MHP teşkilatından isimler olduğunu bildirdi. Saldırının nedeninin DEVA İl Başkanı’nın yarın yapacağını duyurduğu bir açıklama olduğu tahmin ediliyor.

Karaman’da bir çay bahçesinde saldırıya uğrayan DEVA Partisi Karaman İl Başkanı Burak Demir ve gazeteci Hüseyin Ölger, saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Darp raporu alan Demir, yaşananları şöyle anlattı:

“Dün gece saldırıya uğradım. Saldırıyı yapanlar MHP’li bir grup. Çay bahçesi gibi bir yerde oturuyorduk. 8-9 kişi arabalarıyla geldiler. Direkt beni hedef aldılar. Beni ve basın açıklamasını çekecek olan gazeteciyi darp edip gittiler. Suç duyurusunda bulunduk. Darp raporu da aldık.”

İddaya göre, DEVA  Partisi İl Başkanı Demir’in Karaman’da kaçak bir yapıya belediye başkanının göz yumduğunu ve bunun MHP’li bir belediye meclis üyesinin himayesinde yürütüldüğüne dair yapılacak basın açıklamasından haberdar olan MHP’li yöneticiler, iki araçla mekana geldi ve gazetecilerle birlikte çay bahçesinde oturan DEVA Partililere sopalarla saldırdı.

Kaçak yapının belediye tarafından yapıldığını kamuoyuna duyuran Gazeteci Hüseyin Ölger, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Burak Demirer ve gazeteci Hüseyin Ölger hastanede müşahede altında tutuluyor. Saldırıyı yapanların MHP’li  İlçe Başkanı Muhammet Gözel, MHP Teşkilatından İbrahim Alpaslan, Hasan Gök ve Recep Gök olduğu iddia edildi. 

Editör: Yadigar Hanım