Örgütün Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "X" platformunda yayınladığı mesajla Gazze'de sağlık sorunları için acil çağrı yaptı.

Derinln insani kriz ve sağlık krizleri arasında  Sudan 'da kötüleşen çatışmayı tersine çevirmek ve başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere yüzbinlerce insanın yeniden yerlerinden edilmesi için acil eyleme geçilmesi gerekiyor:

 , hastalıkların yayılmasının kontrol altına alınması ve yetersiz beslenme tehditlerinin ele alınması da dahil olmak üzere akut sağlık ihtiyaçlarına ortaklarıyla birlikte yanıt verirken, aynı zamanda etkilenen nüfusun acil sağlık ihtiyaçlarının karşılanması için uluslararası toplumdan mali desteğin artırılması çağrısında bulunuyor.

Bunlar arasıeşenda, sağlık tesislerinin en az %70'inin çatışmalar nedeniyle çalışmadığı etkilenen eyaletlerdeki en savunmasız kişilere yönelik temel sağlık hizmetlerinin sağlanmasının artırılması da yer alıyor.İfadelerine yer verdi.

Otomobil İstinat Duvarından Düştü, 5 Yaralı Otomobil İstinat Duvarından Düştü, 5 Yaralı

Ekran görüntüsü 2023-12-30 105744

İsrail ordusu, geçen 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yıkıcı bir savaş  hiç ara vermeden devam ediyor.Gazze'ye göre Cuma günü itibarıyla "çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 21.507 şehit ve 55.915 kişi yaralandı",Gazze'de benzeri görülmemiş bir insan felaketi yaşanıyor

Editör: Habererk Com